Ny trepoenger til våre kongeblå!

Vålerenga slo Sandefjord 3-1 på Intility Arena søndag kveld.

Med 50 tilskuere på plass på Intility Arena for første gang i 2021, ønsket Vålerenga gjestene fra Sandefjord velkommen til den sjette runden av årets Eliteserie.

Vålerenga og Aron Dønnum skapte kampens første sjanse, men gjestene fra Sandefjord var fullt på høyde (og vel så det) med vertene det første kvarteret.

Dønnum sto bak kampens første sjanse mot Sandefjord (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Sandefjord skapte noen halvsjanser på skudd fra distanse i starten av oppgjøret, men Kristoffer Klaesson hang godt med på notene. Da Vålerenga fikk tempo på ballen etterhvert som omgangen steg frem, kom også mulighetene oftere.

Både Vidar Örn Kjartansson og Tobias Christensen prøvde seg mot Jacob Sortevik i bortemålet, men det sto stadig 0-0 da halvtimen var spilt. Like etter måtte også spissen ut med skade og overlot plassen til Henrik Udahl.

Kapteinen steg til værs

Den nyankomne spissen presenterte seg nesten umiddelbart, og skaffa en corner etter snaut 40 minutter. Hjørnesparket fra Dønnum ble klarert ut igjen, men i bølge nummer to og på innsvingeren fra Christian Borchgrevink var Jonatan Tollås Nation råsterk i lufta og heada inn 1-0.

Med 0 scoringer i både 2019 og 2020, må man kunne si at kapteinen har fått en god start på årets sesong med to mål på de første seks kampene.

Kapteinen kriga inn 1-0 etter 39 minutter (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Amor Layouni var centimetre fra å doble ledelsen sekunder før pause, men en god inngripen fra Sortevik sørga for at det sto 1-0 til Vålerenga da lagene gikk i garderoben.

Sjansebonanza

Vålerenga starta i et høyt tempo etter pause, og Sandefjord var knapt over midtbanen det første kvarteret. Sjanser ble det også skapt, og etter timen spilt satte nummer to.

Amor Layouni scora sitt første mot Molde i midtuka, og mot Sandefjord søndag kveld var han på plass igjen. Henrik Udahl prøvde seg først, men ble stoppa av Sortevik, og på returen var svensken først og dobla for Vålerenga.

Amor Layouni og Sam Adekugbe i farta mot Sandefjord (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Gjestene reduserte like etter da innbytter Sander Moen Foss var sterkest i boksen etter et innlegg fra Vallès. Heldigvis tok det ikke lange tida før ledelsen økte igjen.

Udahl gjorde en manns jobb inne i boksen, og da han ble revet over ende pekte dommer Kristoffer Hagenes korrekt på ellevemetersmerket.

Ny Dønnum-scoring

Aron Dønnum ble matchvinner mot Molde, og mandag morgen slutter han seg til den norske A-landslagstroppen. Mot Sandefjord søndag kveld var han igjen på scoringslista da han satte inn straffesparket etter 70 minutter og økte ledelsen til 3-1.

Flere mål ble det ikke, og etter søndagens seier på Intility Arena tar gutta en velfortjent sommerferie. Noen skal riktignok på landslagssamling, så litt fotball blir det heldigvis kommende uke.

Vi takker for kveldens kamp og ønsker gutta våre lykke til!