Ny toppledelse for damene i Vålerenga Fotball

Eli Landsem er ansatt som sportssjef, og Monica Knudsen som ny hovedtrener for damene i Vålerenga Fotball foran 2018-sesongen.

Annonse:

Vålerenga satser videre både på å bygge opp Damer Toppfotball, som også inkluderer både Damer A i Toppserien, og en fokusert utvikling av talentsatsingen for jenter. 

- Klubben har vedtatt å være Norges ledende klubb på jente- og damesiden innen 2020. Prosjektet har vokst raskt, og vi har hatt fremgang. Nå er tiden inne for å ta neste steg, og vi skal være langt fremme i den utviklingen som nå skjer i norsk kvinnefotball, sier Runar Kvernen, styremedlem og leder av Sportslig utvalg for Damer toppfotball i klubben og legger til:

- Vi er svært glad for å få med to så profilerte og særdeles dyktige profiler i norsk fotball til å lede an den sportslige utviklingen de kommende årene. Vi tenker langsiktig, men skal også raskt opp og frem, sier Kvernen. 

Kombinerer lærerjobb med sportsjefstilling

Eli Landsem har sittet i styret i Vålerenga i flere år, og nå går den tidligere landslagstreneren inn i en nyopprettet stilling som sportssjef på damesiden. 

- Vålerenga har et stort potensial også på kvinnesiden, og jeg ser frem til å være med å forløse mer av dette i de kommende årene. Vi skal sette en enda tydeligere retning og kurs, samt bygge opp kompetanse og en kultur for toppidrett, sier Eli Landsem. 

Hun fortsetter i sin jobb som idrettslærer i videregående skole, og vil kombinere denne sportssjefsstillingen. 

Merittert hovedtrener

Monica Knudsen har lang fartstid i norsk kvinnefotball og en imponerende CV med flere seriemesterskap og cupgull. Hun kommer inn som hovedtrener på heltid i Vålerenga og gleder seg til utfordringene som venter. 

- Det er mye potensial i Vålerenga Fotball, og det blir en spennende utfordring å få lov til å bidra til at klubben tar ytterligere steg, etablerer seg helt i toppen av norsk fotball og kan ta steget ut i Europa. Etter et år på sidelinja, gleder jeg meg til å komme ut på feltet igjen å jobbe tett med spillere og støtteapparat. Det blir en bra utfordring for meg og jeg er spent på hva vi kan få til, sier hun.

- Årets hovedtrener Kjell Gustad har bidratt på veien til å bygge damefotballen de siste to sesongene, ikke minst med cupfinalen, som var et foreløpig høydepunkt for klubben. Han var ønsket med videre i trenerapparatet, men har etter en totalvurdering takket nei til klubbens tilbud om dette. Vi takker for innsatsen og ønsker ham lykke til i fortsettelsen, sier Runar Kvernen.

Kontaktpersoner i Vålerenga Fotball

 • Sportssjef Eli Landsem: Mobtlf: 406 07 040
 • Hovedtrener Monica Knudsen: Mobtlf: 959 44 849
 • Daglig leder Morten Grødahl:   Mobtlf: 474 00 150 

Kort om Vålerenga Fotball

 • Stiftet 29. juli 1913

 • Ca 1.500 medlemmer

 • 1.100 aktive, ca 80 lag - de fleste barn (4-12 år) og ungdom (13-19)

 • Damer A i Toppserien siden 2012

 • Beste plasseringer damefotball: NM-sølv (2017) 5. plass i Toppserien (2012)

 • Hjemmebane: Intility Arena, som eies av klubben.

 • Talentsatsing for jenter (14-19 år) og gutter (13-16 år)

 • Styreleder: Tom Krøning

 • Daglig leder: Morten Grødahl

På bildet: Monica Knudsen (t.v) og Eli Landsem signerer avtaler med Vålerenga Fotball. 

Annonse fra Obos-ligaen: