vidar

Ny nettkjenning for Kjartansson

Spissen satte inn kampens første på sin egen 32-årsdag, men Sogndal kom tilbake etter hvilen og sørga for 1-1 i fredagens treningskamp.

Man fikk litt eliteseriefølelse over treningskampen fredag formiddag når NEP, produsenten av Discovery sine sendinger, dro til med en full TV-produksjon. Det er med andre ord ikke bare spillerne som øver før sesongstart i april.

Men tilbake til det som skjedde på matta. Fagermo ønska å se et Vålerenga-lag som dominerte banespillet, og det fikk han. Gutta skapte den ene store sjansen etter den andre, men selv om Henrik Bjørdal putta ballen i nettet etter et drøyt kvarter, ble målet korrekt avblåst for offside og scoringene lot vente på seg.

Herja

Osame Sahraoui hadde tatt på seg danseskoa for anledningen og herja tidvis med Sogndal-spillerne ute på venstrekanten. Først klinka han til med Zidane-finta etterfulgt av en tunnel, før han dro til med en dobbel oversteg og sikta på krysset. Et skudd gjestenes sisteskanse fikk fingertuppene på.

Sahraoui var i lekehumør mot Sogndal (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Selv om Vålerenga stort sett styrte det meste før hvilen, hadde Sogndal tidenes mulighet til å ta ledelsen etter 36 minutter. Sondre Ørjasæter var plutselig alene med Kjetil Haug, men 23-åringen klinka til med en enorm redning og sørga for at det sto 0-0 da lagene gikk i garderoben.

Bursdagsbarnet i storform

Fagermo var ikke helt fornøyd med de siste 20 av den første omgangen, men det han fikk servert på direkten etter hvilen var tatt ut av læreboka.

Fredrik Oldrup Jensen slo en strøken ball til Amor Layouni på høyrekanten, og med et perfekt innlegg flatt inn foran mål fikk bursdagsbarnet Vidar Örn Kjartansson (32) en enkel jobb med å sette inn kampens første. 1-0!

Kjartansson med sin fjerde nettkjenning i oppkjøringa (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Ti minutter etter scoringa var Amor Layouni svært nære ved å doble, men forsøket fra svensk-tunisieren strøk stolpen til Renze Fij. Gjestene utnytta Vålerengas sløsing og da timen var spilt på Intility Arena sto det plutselig 1-1. Sondre Ørjasæter gjorde opp for bommen før pause og utligna for gjestene med et skudd i lengste.

Bare nesten

Taofeek Ismaheel fikk den siste halvtimen på høyrekanten, og det tok ikke mange minuttene før nigerianeren viste seg frem. Vålerengas nummer 18 dro seg innover i banen og banka til mot lengste, men forsøket gikk stang ut.

Gutta i kongeblått skapte store sjanser, men fikk dårlig uttelling. Både Leonard Zuta og Vegar Eggen Hedenstad hadde hver sin gode mulighet til å sikre seieren, men Fij bakerst hos gjestene hadde en god dag på jobb. Det endte 1-1 i fredagens treningskamp.

Vålerenga - Sogndal 1-1 (1-0)