IMG_2792

Ny kontrakt for stortalentet!

Aleksander Hammer Kjelsen spiller i kongeblått ut 2025.

Annonse:

På sin egen 15-årsdag signerte midtstoppertalentet Aleksander Hammer Kjelsen sin første proffkontrakt med Vålerenga. Nå, drøye 1,5 år senere forlenger unggutten med klubben i kongeblått og har skrevet under på en avtale ut 2025. 

- Dette betyr utrolig mye. Det er noe jeg har jobbet for siden jeg kom hit, og det er rett og slett stort å kunne forlenge med Vålerenga, sier han og fortsetter: 

- Den første perioden i klubben har vært veldig bra, og jeg føler jeg har hatt en fin utvikling som jeg håper skal fortsette i årene som kommer. 

Se unggutten bli overrasket med nytt draktnummer: 

16-åringen beskriver seg selv som en moderne stoppertype, og legger til rask og god med ballen i tillegg. Det er en presis beskrivelse i følge sportssjef Joacim Jonsson. 

- Først og fremst vil jeg si at dette er en utrolig viktig og god signering for oss. Aleksander er et av Europas aller største midtstoppertalent i sin alder, med en moderne tilnærming til rollen sin. Han har et godt blikk for spillet og er i tillegg hurtig både med og uten ball, sier Jonsson og legger til: 

- Jeg gleder meg til å se Aleksander i Vålerenga i årene som kommer. 

Tre store kamper

16-åringen var i sin første kamptropp mot Lillestrøm, og har siden den gang også vært å finne i de to siste. Selv om han kun har overvært oppgjørene mot LSK, RBK og Bodø/Glimt fra benken, har det vært mye god læring å ta med seg. 

- Først og fremst har det vært utrolig kult å få se hvordan det fungerer på kampdag for A-laget. Man lærer mye av alt fra oppvarmingsrutiner til media, sier han. 

Hammer Kjelsen har også vært en sentral brikke for Øystein Sanden og Vålerenga 2 i PostNord-ligaen denne sesongen, og på lørdag ble plassen i 2. divisjon sikret. Det er unggutten veldig glad for. 

- Det betyr mye for oss unge å ha 2. divisjon som en utviklingsarena. Det er et veldig bra nivå og jeg er glad for at vi også skal i spille PostNord-ligaen i 2023. 

Landslagskaptein 

Rett etter at kontrakten var signert på Intility Arena mandag morgen satte Hammer Kjelsen kursen mot Sarpsborg og en 10-dagers samling med G16-landslaget. En viktig EM-kvalik venter der Vålerengas stoppertalent er en del av kapteinsteamet. 

- Vi møter Armenia, Hviterussland og Irland, i en gruppe som vi er favoritter i, men vi må prestere på banen, og det håper jeg vi skal gjøre. Det blir utrolig gøy, smiler han, med en rykende fersk Vålerenga-kontrakt i bagen.  

Vi gratulerer Aleksander med ny avtale og ønsker samtidig masse tykke til med EM-kvaliken som venter!

 

Annonse fra Obos-ligaen: