Ny assistenttrener: Kenneth Dokken

Kenneth Dokken har i dag skrevet avtale med Vålerenga som assistenttrener. Vi ønsker den tidligere midtbanekjemperen velkommen til Vålerenga!

Annonse:

Kenneth Dokken er en erfaren fotballtrener, og tidligere eliteserie- og u-landslagspiller. Nå skal han de neste tre årene inn i Dag-Eilev Fagermos støtteapparat som assistenttrener. Han avsluttet i november som suksessfull hovedtrener i Notodden FK, der han var i åtte år.

Kjenner Fagermo godt

Dag-Eilev Fagermo tok kontakt med Dokken for kort tid siden, og da var ikke vår nye assistentrener i tvil om hva han skulle gjøre.

- Jeg synes det er smigrende når en sånn trenerkapasitet på vegne av en så stor klubb som Vålerenga tar kontakt. Det passet veldig godt inn i hva jeg ønsket å gjøre nå: Å komme inn i en klubb med rikt team med bredt kompetansespekter, og i en klubb jeg føler er på vei opp og fram. Vi skal spille en spillestil som er veldig kjent for meg. Summen av alt gjorde valget veldig enkelt, sier Dokken.

Samarbeidet med Fagermo går langt tilbake i tid.

- Fagermo har jeg spilt under både i Odd og i Strømsgodset, og senere har vi vært trenere i samme region i mange år. Han vært en god samtalepartner hele veien. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet i Vålerenga sammen en trener jeg kjenner godt, sier Dokken.

Dokken kjenner også vår unge utfordrer Christian Borchgrevink godt, etter utlånet høyrebacken hadde i Notodden. Han forteller at Christian fungerte godt i laget.

- Han fungerte veldig godt både sportslig og mennesklig! Han var en veldig god representant for de unge utfordrerne i Vålerenga, og spilte samtlige minutt for oss, sier Dokken.

Han har også et forhold til Vålerenga fra før.

- Jeg var med å tape cupfinalen mot Vålerenga i 1997, jeg tapte semifinalen i 2008 der vi ble rundspilt. Men best og varmest husker jeg en kamp mellom Nardo og Vålerenga på Rosenborg i 1993, når jeg sto sammen med Apeberget sammen med Morten "Tøffen" Bredesen og Anders Krystad og gjengen. Det var kjempemoro!

En erfaren kapasitet

Vålerenga og Dag-Eilev Fagermo har vært tydelige på hva man ønsket av kvaliteter i en ny assistenttrener.

- Vi har ønsket å få inn en assistent som kjenner Dag-Eilev og hans spillestil fra tidligere, og som samtidig har erfaring som spiller på toppnivå. Kenneth har etter spillerkarrieren skaffet seg stor erfaring i fra norsk toppfotball gjennom sine 11 år som hovedtrener på A-lag. I samme periode har han tatt trenerutdanning, hvor han så sent som i januar i år avsluttet sin Pro-lisens utdanning, forteller sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen.

I samtalene med Dokken har det vært veldig tydelig at han ønsker denne utfordringen.

- Kenneth har i samtaler med oss utrykt en voldsom motivasjon og glød for å kunne starte her, og når vi vet at han har hatt andre muligheter i jobbmarkedet, er vi utrolig stolte og glade for å få han på vårt lag. Nå ser vi bare frem til å få han i gang på feltet sammen med gruppen, sier Ingebrigtsen.

Fakta om Dokken

  • Aktiv fotballspiller 1996-2012 for Strømsgodset, Hønefoss, Ham-Kam, Odd Grenland, Ranheim, Sandefjord

  • 31 aldersbestemte landskamper

  • Trenerkarriere: Notodden (2012-2019), Birkebeineren (2008-2009, 2011-2012)

Annonse fra Eliteserien: