Nils Arne Eggen er død

Trenerlegenden og seriemesteren sovnet stille inn natt til onsdag.

Annonse:

Det er med sorg vi dag mottok budskapet om at Nils Arne Eggen er død, 80 år gammel. Han er Norgeshistoriens mest suksessrike trener på klubbsiden, og hadde også en strålende spillerkarriere. 

Eggen var fast i Vålerengas førsteelleveren i perioden 1964-66 og fikk 44 seriekamper for klubben. Han spilte også de første Europakampene mot Everton, tok klubbens første seriemesterskap i 1965 og fikk 29 A-landskamper. 

"For meg var det en veldig lærerik periode. Jeg var en ung spiller og vi hadde et veldig godt lag i 1965. Vi tok jo hjem klubbens første seriemesterskap foran byrival Lyn."

Eggen sa i sin trenertid at det er mye gammelt Vål'enga i dagens Rosenborg, selv om han ikke ville regne seg som en av de virkelige bohemene. Nils Arne Eggens spillerkarriere har etter hvert kommet kraftig i skyggen av de prestasjonene han har oppnådd som trener. 

Bilder: Nils Arne Eggen som seriemester for Vålerenga. Fra avdukingen av statuen i 2019 i Rosenborg. Fra venstre Terje Hengern Hellerud, Svein Grøndalen, Lasse Breen, Nils Arne Eggen. 

Foto: VIF HISTORIE

Annonse fra Eliteserien: