NTB_GiwaB2Z_d7Y

Nedslående beskjed for Dicko Eng

Unggutten må trolig legge opp i en alder av 19 år.

Annonse:

I oktober i fjor gikk det dessverre forferdelig galt da han pådro seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i PostNord-ligaen. Legene ga beskjed om at det var 50% sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller, men til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små. 

Samtidig som korsbåndet og leddbåndet i kneet røk, ble også nerven på yttersiden av kneet hardt skadet. Foreløpig har han ikke fått tilbake funksjonen i ankelen. 

Jacob Dicko Eng i aksjon på Intility Arena i 2023 (Foto: Beate Oma Dahle / NTB)
Jacob Dicko Eng i aksjon på Intility Arena i 2023 (Foto: Beate Oma Dahle / NTB)

- Dette er først og fremst en brutal beskjed for Jacob, og i tillegg veldig leit for oss som klubb. Han er et av de største talentene Vålerenga har hatt, og tok Eliteserien med storm høsten 2022, sier Joacim Jonsson og legger til: 

- Skader er medaljens bakside, og det å få en sånn nedslående beskjed etter en lang og hard opptreningsperiode er naturligvis tøft for en ung gutt. Vi som klubb skal sørge for at Jacob får best mulig oppfølging i tiden fremover. 

Til tross for at oddsen er dårlig for at 19-åringen kommer tilbake på fotballbanen, gir han ikke opp. Og midt i sin tøffeste kamp noensinne har han heldigvis noe stort å se frem til. 

- Det var en utrolig tøff beskjed å få, og jeg er selvfølgelig veldig lei meg. Dette er vanskelig, men jeg kan ikke gi meg. Jeg må holde fast i håpet. Når man spiller fotball vet man at ting kan gå veien til tross for dårlige odds. Det er mange som har fått nedslående beskjeder før meg, men allikevel klart det umulige. Jeg vil i hvert fall gjøre det jeg kan for å være en av dem. Jeg innser selvsagt at jeg må ha en plan til, så jeg har søkt studier – blant annet en bachelor i idrett og samfunn på Norges idrettshøyskole. Tiden får vise hva som skjer selv om drømmen åpenbart er å få spille fotball igjen, sier han og avslutter med en svært gledelig nyhet: 

Jacob og samboer Hannah Dobbing venter barn i september (Foto: Privat)
Jacob og samboer Hannah Dobbing venter barn i september (Foto: Privat)

- Det finnes lyspunkter i mørket. Håpet, fansen, støtteapparatet, familie og venner er utrolig viktig for meg nå, men det største lyspunktet i denne utfordrende tiden er at samboeren min og jeg skal bli foreldre i begynnelsen av september. Det gleder vi oss veldig til. 

Jacob Emile Dicko Eng kom til Vålerenga fra Lyn som 16-åring, og ble tidlig sett på som et av klubbens aller største talenter. Allerede i juli 2021 fikk han debuten i Eliteserien da han erstatta Henrik Bjørdal like før slutt, kun 16,5 år gammel. 

I løpet av de neste årene ble det mange bidrag fra den tekniske angrepsspilleren, som står med 54 kamper og fem scoringer for A-laget. 

Nå handler det om å peile ut en ny hverdag for 19-åringen. 

- Sammen med Jacob skal vi bruke tiden godt og bistå med det vi kan. Vi vil nå utrede de ulike studiemulighetene og karrierevalgene videre, og støtte Jacob i den vanskelige tida, sier daglig leder Svein Graff. 

Nå ber vi om at Jacob får ro i den vanskelige tiden. 

Annonse fra Obos-ligaen: