Nakkims frisparkperler sikret seier

To nydelig frispark fra Markus Nakkim sikra Vålerenga 2-seier over Ready mandag kveld.

Da Vålerenga 2 fikk frispark på 25 meter midtveis i den andre omgangen, steg som vanlig kaptein, og 14-målsscorer denne sesongen, Brede Sandmoen opp. Midtstopper Markus Nakkim dukket derimot opp, hvisket noe i øret til Sandmoen, og gjorde seg klar.

Nakkim fyrte løs, skrudde ballen over muren og satte lærkula knallhardt til høyre for keeper. 1-0 og tilskuerne på Gressbanen kunstgress gned seg i øynene i det relativt svake flomlyset.

Etter en time fikk Vålerenga på ny frispark fra rundt 25 meter. Igjen fyrte Nakkim løs og la ballen der det alltid er ledig: I krysset. Vålerenga leda 2-0.

Nå burde strengt tatt Vålerenga ledet med større sifre på dette tidspunktet for de var fullstendig overlegne og skapte mengder med store sjanser. Et kvarter før slutt herja Ousmane Camara på høyresida, la inn og der stupte Sander Werni inn og satte inn sitt 18. mål for sesongen.

Et par minutter senere var Camara selv nær ved å score, men Readys keeper fikk slått ballen i tverrliggeren og over. Fire minutter før slutt løp Elias Taubo gjennom hele Ready-forsvaret og satte inn 4-0 som også ble sluttresultatet.

Med tre poeng leder Vålerenga 2 Norsk Tipping-ligaens avdeling 2 med 56 poeng – ni poeng foran serietoer Ørn-Horten med fire kamper igjen å spille.

Det betyr at rekrutta kan bli seriemestere, og dermed sikre opprykket, i søndagens kamp mot Halsen klokka 18.00. Det avhenger dog av resultatet i Ullern - Ørn-Horten lørdag, samt om Norges Fotballforbund straffer Vålerenga etter å ha spilte med for mange overårige spillere i møtet med Lyn sist uke.

Kampfakta

Ready – Vålerenga 2 0-4 (0-1)

Gressbanen kunstgress.

Mål: 0-1 Markus Nakkim (25), 0-2 Nakkim (62), 0-3 Sander Werni (76), 0-4 Elias Taubo (86).

Gult kort, Vålerenga: Ingen.

Vålerengas lag: Kristoffer Klaesson – Hans Jacob Thomsen (Martin Bech Riisnæs fra 90. min.), Markus Nakkim, Fredrik Holmé, Oskar Opsahl – Erik Israelsson (Jonas Levernes fra 82.), Felix Horn Myhre – Ousmane Camara, Brede Sandmoen (Marcus Melchior fra 88.), Joachim Sereba (Elias Taubo fra 73.)– Sander Werni (Trygve Solberg Aarstad fra 86.).

Toppbilde: Markus Nakkim. Arkivfoto: Cato Ingebrigtsen.