- Mye å ta med seg tilbake til Grüner

Studentene på Vålerengas trenerutviklingsprogram (ETUP) har vært på studiebesøk i Danmark.

Annonse:

Fredag morgen reiste fire av årets deltakere på ETUP til Danmark for å besøke Brøndby og FC København. Målet for reisen var å se hvordan andre skandinaviske toppklubber jobber med sine lag, og Edson Uhlander fra Grüner er veldig fornøyd med utbyttet av turen. 

Vålerengas ETUP-studenter på studiebesøk hos FCK (Foto: Torstein Schutte)
Vålerengas ETUP-studenter på studiebesøk hos FCK (Foto: Torstein Schutte)

- Det har vært veldig kult å se hvordan andre klubber jobber, spesielt proffe klubber. Vi har fått sett litt på strukturen rundt akademiene og lært litt om deres spillestil. Klubbene har vært veldig åpne, så det har vært lett å stille spørsmål. En super tur og mye å ta med seg tilbake til Grüner, forteller Uhlander. 

Sammen med Torstein Schutte, ansvarlig for ETUP, og Vålerengas utviklingsleder Thomas Hafstad har studentene fått mye spennende og viktig læring å ta med seg hjem til egne klubber.  

Studieturen til Danmark var årets siste samling for dette kullet, og Schutte forteller om en ivrig gjeng som ønsker å bli gode trenere i fremtiden. 

- Igjen så har det vært et utfordrende år på grunn av corona, men jeg føler vi har klart å gjennomføre ETUP med stil. Alle har vært engasjerte, tilstede og lærevillig, og det har vært gøy å få lov til å jobbe med denne gjengen, sier Schutte og legger til: 

- Vi ønsker dem alle masse lykke til videre med sine trenergjerninger! 

På grunn av svak forbindelse mellom Norge og Danmark beklager vi litt dårlig bildekvalitet på videoen. 

Se intervju med Torstein og Edson i videoen under: 


 

Annonse fra Eliteserien: