Motstanderen: Lokomotiv Moskva

Vålerengas motstander tirsdag er russiske Lokomotiv Moskva. Russerne spilte i Champions League i høst.

Vår neste motstander er den første av to russiske motstandere under oppholdet i Spania. Vi skal opp mot Lokomotiv Moskva, og vi har tatt en kikk på vår motstander.

Oktoberrevolusjonsklubben

Klubben ble grunnlagt i 1923 og bar det litt tungvinne navnet Oktoberrevolusjonsklubben.

Dette endret de på i 1936 og tok navnet Lokomotiv Moskva. Som navnet henspeiler til var de i sovjettiden underlagt jernbanearbeidernes fagforening.

Igjen møter vi et meget sterkt lag i europeisk målestokk, og det er alle muligheter for våre gutter til å bryne seg på sterk internasjonal motstand.

Lokomotiv er russiske seriemestere tre ganger (2002, 2004 og 2018), og har vunnet den russiske cupen sju ganger (1996, 1997, 2000, 2001, 2007, 2015 og 2017). Den sovjetiske cupen ble vunnet i 1936 og 1957.

Champions League

I årets serie er 19 kamper unnagjort og de ligger på 5. plass men bare poenget bak FC Krasjonodar på sølvplass. Det er 11 poeng opp til ledende Zenit - Erik "Panzer" Hagen sin gamle klubb da han var i utlendighet.

De spilte Champions League i høst og åpnet med seier borte mot Leverkusen. Så fikk de det litt tyngre og tapte de resterende fem kampene. De to andre lagene i gruppa var Atletico Madrid og Juventus, så oppgaven var formidabel.

Av øvrige meritter kan semifinale i Cupvinnercupen i 1998 og 1999 samt at de ble slåt ut av Monaco i åttendedelsfinalen av Champions League i 2004.

Tidligere møter

Vi har møtt russerne to ganger tidligere, begge på La Manga.

I 2005 gikk vi på en liten smell, da russerne satte inn fire mål bak Arni Gautur Arason uten at vi klarte å kvittere ut noe i andre enden.

I 2006 gikk det langt bedre. Da vant vi kampen 2-0. Først fikk vi et straffemål av Magne Hoset, etter en felling av Jan Derek Sørensen i det 62. minutt. Minuttet etter headet Daniel Fredheim Holm ned til Ardian Gashi som bredsidet inn sluttresultatet. Kampen var oppkjøring til kamp i Royal League.