Mohammed Abu klar for Vålerenga

Den ballsikre midtbanespilleren kommer på lån fra Columbus Crew.


Vålerenga og MLS-klubben Columbus Crew er enige om en leieavtale for midtbanespiller Mohammed Abu. Ghaneseren besto den medisinske testen på Intility Arena fredag morgen, og kommer til Vålerenga på lån ut året.
 
26-åringen har blant annet fire kamper for Ghanas A-landslag, erfaring fra både spansk og fransk fotball, og var tilknyttet Manchester Citys ungdomsakademi fra 2010. 

Mohammed Abu i aksjon for Columbus Crew (Foto: Columbus Crew SC)
Mohammed Abu i aksjon for Columbus Crew (Foto: Columbus Crew SC)

- Han var den beste spilleren i Eliteserien

Den ballsikre midtbanespilleren spilte 74 kamper under Ronny Deila i Strømsgodset, og hovedtreneren har svært mye positivt å si om sin nye elev. 
 
- Abu var den beste spilleren i Eliteserien før han reiste til utlandet. Han er veldig ballsikker, alltid tilgjengelig, flink til å spille fremover, både kort og langt, og har ikke minst bra rutine og forståelse for spillet, sier Deila. 

Var aldri i tvil når Deila ringte

Abu er veldig glad for å være på plass i Norge, og gleder seg til å bidra for Vålerenga i kampene som kommer. Da muligheten om å spille for Oslos stolthet kom på bordet, var han aldri i tvil om valget.  
 
- Ronny var som en far for meg da jeg bodde i Norge sist. Det er en glede å være her, og jeg ser virkelig frem til å ta del i dette prosjektet. Jeg ønsker å oppnå noe her, og skal gjøre mitt beste for laget, sier Abu. 

Se intervju med Ronny og Mohammed øverst i saken. 

Fakta

  • Navn: Mohammed Abu

  • Født: 14. november 1991

  • Fra: Accra, Ghana

  • Posisjon: Midtbane

  • Tidligere klubber: Manchester Citys ungdomsakademi, Strømsgodset, Eintracht Frankfurt, Rayo Vallecano, Lorient, AGF, Columbus Crew

  • På lån ut året fra Columbus Crew

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: