Moa har spilt sin siste kamp for Vålerenga

Inngrepet i kneet ga ikke de resultatene legene ønsket.

Annonse:

Tidligere i høst ble det klart at Mohammed Abdellaoue måtte opereres i kneet han har hatt problemer med i flere år. Etter inngrepet som ble utført på Ullevål Universitetssykehus konkluderte legene med at kneet ikke var i stand til å spille mer fotball, og anbefalte spissen å trappe ned.

Se intervju med Moa nederst i saken. 

Vålerengas mangeårige lege, Erik Rosenlund har fulgt Moa tett i skadeperioden og har hatt jevnlig dialog med spilleren.

– På grunn av nye skader i kneet ble Moa operert nå i høst. Han er under rehabilitering og tiden vil vise hvor bra kneet kommer til å fungere, sier Rosenlund.

Saken fortsetter under bildet. 

Mohammed Abdellaoue har 33 A-landskamper og 7 mål for Norge (Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix)
Mohammed Abdellaoue har 33 A-landskamper og 7 mål for Norge (Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix)

Fantastisk karriere

Moa kom til Vålerenga fra Skeid i 2008, og etter en svært imponerende sesong i 2010 ble han solgt til Hannover 98. I løpet av tre sesonger i den tyske storklubben spilte han 80 kamper og scora 29 mål, før turen gikk videre til VtB Stuttgart i 2013.

Tilbake i Norge ble han presentert som Vålerenga-spiller i 2015 til stormende jubel fra alle i Vålerenga-familien. Dessverre ble ikke hjemkomsten slik han ønsket, med mye skader og lite spilletid.

– Da jeg kom tilbake til Vålerenga fra Tyskland var det for å bli med på den spennende reisen klubben var i ferd med å begi seg ut på. Selv om jeg ikke har fått bidra så mye selv, ser jeg at Vålerenga er på god vei, sier Moa og legger til:

 – Det er naturligvis leit å få en slik beskjed av legen, men jeg er glad for å kunne se tilbake på en fantastisk karriere. Det har vært både oppturer og nedturer, og det å ha fått spille i en av Europas største ligaer og ikke minst ta cupgull med Vålerenga har virkelig satt spor. Nå skal jeg bruke tiden fremover til å komme tilbake i formen jeg var før den siste operasjonen.

 – Jeg vil benytte anledningen til å takke alle spillere og trenere, samt familie og venner som har støttet meg i alle disse årene, og sist, men ikke minst Klanen for en fantastisk support. Dere er unike, avslutter Moa.

Veien videre

Mohammed Abdellaoue er fortsatt under rehabilitering, og skal trene opp kneet slik at det blir så bra som mulig. Etter et helt liv på fotballbanen blir det en uvant fremtid for Moa. Agenten, Stig Lillejord jobber for at overgangen fra fotballbanen skal gå så knirkefritt som mulig.

– Det viktigste nå er å få gjennomført en skikkelig rehabilitering. Deretter vil vi ta stilling til de mulighetene som ligger åpne for Moa, sier Lillejord.

Moa er for øyeblikket på reise og ikke tilgjengelig for kommentarer. For ytterligere spørsmål kontakt mediesjef Tina Wulf på tlf 481 57 596 eller [email protected]

Se et lengre intervju med Moa i vinduet under: 


Annonse fra Eliteserien: