Midtbanespiller klar for Vålerenga

Oslos stolthet har signert den svenske midtbanespilleren Erik Israelsson fra den nederlandske klubben PEC Zwolle.

Vålerenga og PEC Zwolle ble i dag enige om en låneavtale for den svenske midtbanespilleren, Erik Israelsson. 29-åringen har ett år igjen av kontrakten I Nederland, og etter at låneavtalen går ut, er han Vålerenga-spiller ut juli 2020. 

29-åringen gjennomgikk den medisinske testen på Intility Arena mandag formiddag, og slutter seg til troppen med umiddelbar virkning. Israelsson har sin første trening med nye lagkamerater tirsdag morgen, og er dermed også aktuell for å bidra allerede i søndagens eliteseriekamp mot Sandefjord. 

Fysisk boks til boks-spiller

Midtbanespilleren har en fortid i blant andre svenske Hammarby, og sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen er svært godt fornøyd med å ha fått på plass avtalen. 

Annonse:

- Vi har fulgt situasjonen til Erik de siste månedene på grunn av de behovene vi har hatt i stallen og laget. Når vi nå har fått muligheten til å få han hit for to år er vi veldig fornøyde med det, sier Ingebrigtsen og legger til: 

- Basert på at vi kjenner Erik godt fra både tiden i Hammarby og Zwolle forventer vi oss hovedsakelig tre ting av Erik fremover;

For det første vil vi ha en spiller som gir oss målpoeng fra midtbaneleddet. Erik hadde 10 mål og seks assist i sesongen han reiste fra Hammarby og Allsvenskan, og vi tror han kan gjøre det samme her.

For det andre får vi inn en spiller med bra fysikk, og det er noe som har vært et klart mål i dette vinduet. Erik har vist at han kan bekle alle posisjoner i midtbaneleddet, men vi ser helt klart på han som en fysisk «boks til boks spiller» som skal være med å dominere i boksene på begge sider av banen, med sin duellstyrke både langs bakken og i lufta.

Og til sist, vi får en spiller med masse erfaring fra mange år i svensk toppfotball, og nå sist 18 måneder i nederlandsk fotball. Denne erfaringen forventer vi at han bidrar med til en ellers relativt ung spillergruppe, og håper og tror at flere av våre yngre lovende spillere får et forbilde i garderoben og på banen, avslutter Ingebrigtsen. 

Det første intervjuet med vår nye spiller kan du se i ENGA Live fredag formiddag. 

Vi ønsker Erik hjertelig velkommen til Vålerenga!


Fakta

  • Navn: Erik Israelsson

  • Alder: 25. februar 1989 (29)

  • Nasjonalitet: Svensk

  • Posisjon: Midtbane

  • Draktnummer: 16

  • Tidligere klubber: Kalmar, Hammarby, PEC Zwolle

  • Landskamper for Sveriges U21-lag: 1

  • Kontrakt ut juli 2020

Annonse fra Eliteserien: