Mental trening, markedsjobbing og veien videre!

Vålerengas eksterne trenerutviklingsprogram er godt i gang med 2020.

Annonse:

I en vanskelig tid som nå er det kanskje viktigere enn noen gang å samle seg rundt fotballen og det vi har felles med våre samarbeidsklubber.

Ett av prosjektene Vålerenga har satset på de siste årene er det eksterne trenerutviklingsprogrammet (heretter kalt ETUP). ETUP er godkjent av NFF som etterutdanning for UEFA B-lisens, og et trenerutdanningsprogram Vålerenga primært tilbyr trenere i samarbeidsklubbene våre.

Det er tredje året Vålerenga tilbyr dette, som en del av innholdet i  samarbeidsavtalen med 20 klubber i Oslo & omegn. Etter koronautbruddet har klubben gjennomført to samlinger, og torsdag kveld var de ti påmeldte trenerne samlet på Intility Arena. 

Saken fortsetter under bildet. 

Salgssjef Glenn Jensen holdt foredrag for våre samarbeidsklubber (Foto: Torstein Schutte)
Salgssjef Glenn Jensen holdt foredrag for våre samarbeidsklubber (Foto: Torstein Schutte)

Oppgaveløsing og mental trening

Den første samlingen i 2020 ble gjennomført i februar, altså før koronapandemien brøt ut, og den gangen fikk trenerne utdelt en oppgave som de skulle løse. 

Da de kom sammen igjen på Intility Arena tirsdag 11. august var det blant annet gjennomgang av oppgaven, samt mental trening med Enrique Paez som sto på menyen.

Neste samling for de ti trenerne handler om treningsmetodikk og holdes av Vålerengas trenerutvikler Hans-Erik Eriksen 24. august. 

Båd fotball og markedsaktivitet

Torsdag kveld var de ansvarlige fra samarbeidsklubbene samlet på Intility Arena for å diskutere veien videre i 2020, og et av fokusområdene fra vår side er å komme i gang med klubbesøkene. 

Men det var ikke bare fotball som ble diskutert på gårsdagens møte. Vålerenga ønsker å gi samarbeidsklubbene innblikk i flere områder, og salgssjef Glenn Jensen delte sine tanker og ideer om salg og marked med de fremmøtte. 

- Det er veldig fint å være i gang igjen med ETUP, og det å møte folk som jobber ute i klubbene igjen, sier ansvarlig for Vålerengas samarbeidsprosjekt Torstein Schutte og fortsetter: 

- Enrique og Glenn leverte to flotte presentasjoner for deltakerne, noe jeg har inntrykk av at alle syns var nyttig påfyll. Fokuset fremover blir å besøke klubbene, se nærmere på hvordan de jobber og diskutere hvordan vi i fellesskap kan heve nivået, avslutter han.

Saken fortsetter under bildet. 

Enrique Paez holdt foredrag om mental trening i Vålerenga (Foto: Torstein Schutte)
Enrique Paez holdt foredrag om mental trening i Vålerenga (Foto: Torstein Schutte)

Her er årets deltagere på ETUP

  • Tom Høgåsen (Lørenskog IF)
  • Zeid Saleh (ØHIL)
  • Kjetil Bjørnstad (Nordstrand IF)
  • Nima Danai (Vind IL)
  • Isa Gatan (Vind IL)
  • William Ringstad (Hauketo IF)
  • Salas Sikabi (Hasle – Løren IL)
  • Enok Engen (Kjelsås Fotball)
  • Johan Nerland (Grüner Fotball)
  • Kai Fredriksen (Harestua IL)  
Annonse fra Obos-ligaen: