Medaljehåpet lever!

Vålerenga imponerte nok en gang og slo Odd 2-0 på Intility Arena. Herolind Shala og Matthias Vilhjalmsson sørga for målene!

Med øvrige kamper i runden ferdigspilt lå alt til rette for en perfekt kveld på Intility Arena da Vålerenga tok i mot Odd til toppoppgjør.

Med like mange poeng og medalje i sikte var det trøkk og intensitet fra start hos begge lag, men det var Fagermos menn som skapte de første mulighetene.

Ivan Näsberg sto bak kampens første sjansen i oppgjøret mot Odd (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Det starter med et godt forsvarsspill

Allerede etter fem minutter kunne Ivan Näsberg sendt hjemmelaget i føringen, men tuppen fra snaut seks meter havna rett i fanget på Sondre Rossbach.

Kvarteret senere måtte gjestenes sisteskanse i aksjon igjen, da på en heading fra Henrik Bjørdal. Osame Sahraoui ble lekkert spilt opp av Jonatan Tollås Nation, og som så mange ganger før denne sesongen holdt unggutten lekestue på kanten før han slo perfekt inn i boksen.

Bjørdal hadde tatt turen fra dypet, men Rossbach fikk fingrene på headinga fra midtbanespilleren og det hele endte i en resultatløs corner.

Gjestene var svært lite synlig den første halvtimen, og det skal strålende forsvarsspill ha æren for. Gutta lå samlet, brøyt foran og kjørte kontra, og det var kun målet som manglet.

Artister mot statister

Vålerenga herja tidvis med Odd i den første omgangen, og etter en drøy halvtime broderte gutta seg igjennom den hvite muren med hælspark, finter og veggspill.

Aron Dønnum var arkitekten bak angrepet og også sistemann på ballen, men selv om skuddet var godt, sto Rossbach riktig plassert og hindra 22-åringen nettkjenning.

Gutta jubler sammen med målscorer Herolind Shala (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Og så satt den

En imponerende forestilling fra gutta i kongeblått fortjente en scoring, og den kom. 39 minutter ut i oppgjøret ble Kjartansson spilt opp av Magnus Lekven, men med ryggen mot mål overlot spissen ansvaret til Herolind Shala. Og selv om pasningen var noe utilsiktet ble den i det minste perfekt.

Shala kom i full fart inn i boksen, og med høyrefoten la han ballen elegant ned i det høyre hjørnet, utagbart for Rossbach. Vålerenga kunne leda mer enn 1-0 til pause, men alt i alt leverte gutta en meget solid førsteomgang.

Odd nærmet seg

Gjestenes første sjanse i oppgjøret kom etter en times spill. Espen Ruud har vist tidligere i karrieren at han kan score på frispark, og forsøket fra 26 meter var langt ifra ufarlig.

Høyrebacken dro til på direkten, og med en Odd-spiller rett foran seg var Kristoffer Klaessons utsikt dårlig. Allikevel klarte unggutten å få opp armene og hindre bortelaget utligning med en sterk reaksjonsredning.

Klaesson måtte i aksjon igjen ti minutter etter, og igjen viste unggutten klasse da han hindret innbytter Robin Simović. Spissen kom til avslutning fra skrått hold, men et tigersprang sørga for at det fortsatt sto 1-0 til Vålerenga.

Odd var giftigere etter hvilen, men kvarteret før slutt satte Fagermo inn Odin Thiago Holm og Matthias Vilhjalmsson i håp om å få grep om kampen igjen. Og det fikk de!

Sistnevnte fikk æren av å sette inn kampens andre scoring etter 86 minutter, da Christian Borchgrevink la inn foran mål. Ballen var innom Thiago Holm på veien, men alene på bakre stolpe kunne Vilhjalmsson kontrollert sette inn 2-0.

Vålerenga kunne igjen innkassere tre poeng på Intility Arena, og medaljehåpet lever i beste velgående. Á poeng med Rosenborg på 3. plass og to poeng bak Molde på sølvet er status før de siste seks kampene!