Matthías Vilhjálmsson klar for Vålerenga

Den islandske angrepsspilleren har skrevet under på en 2,5-årskontrakt.


Vålerenga og Rosenborg er enige om en overgang for Matthías Vilhjálmsson. 31-åringen hadde ett år igjen av kontrakten med trønderne, men nå fortsetter han karrieren i kongeblått. 

Den anvendelige spilleren står med rundt 200 kamper i Eliteserien, og har mye erfaring som han ønsker å bidra med når han nå skal spille for Oslos stolthet. 

Annonse:

- Det trigger meg veldig å få til noe her. Vålerenga er en fantastisk klubb med veldig gode supportere, så dette er noe jeg virkelig ser frem til, sier han. 

Ønsker å kjempe i toppen

Vilhjálmsson starta sin norske karriere da han ble utleid til IK Start fra islandske Hafnarfjördur i forkant av 2012-sesongen. Der endte han opp med å bli lagets toppscorer og var sterkt delaktig i å sikre sørlendingenes opprykk til Eliteserien. 

Etter noe år med makrellfotball gikk turen videre til Rosenborg, der Vilhjálmsson står med fire seriemsterskap og tre cupmesterskap. Nå ønsker han å vinne noe med Vålerenga, og er overbevist om at måten Ronny Deila ønsker å spille fotball på passer han veldig godt. 

- Jeg har mye rutine og har opplevd mye i Trondheim de siste årene. Jeg kan tilføre lederegenskaper, duellkraft og løpskraft og har ambisjoner om at Vålerenga skal være med å kjempe i toppen. Det er ikke mye som skal til, så hvis vi kjemper hardt og får alle til å gå i samme retning, tror jeg dette vil bli veldig bra, avslutter han. 

Saken fortsetter under bildet. 

Matthías Vilhjálmsson møtte nye lagkamerater og kolleger på Intility Arena mandag formiddag (Foto: VIF Media)
Matthías Vilhjálmsson møtte nye lagkamerater og kolleger på Intility Arena mandag formiddag (Foto: VIF Media)

Ledertype

Ronny Deila har vært på jakt etter en spiller med erfaring, kraft og som er en naturlig leder. Det får han i 31-åringen fra Island. 

- Jeg er veldig glad for å få Matti på plass her. Først og fremst er han er en meget god fotballspiller som jeg er sikker på vil bli en hit på Intility Arena, men han er også en veldig bra type som kommer til å ta lederansvar både på og utenfor banen, sier Deila og utdyper: 

- Vi har veldig mange unge talenter i Vålerenga som vil dra stor nytte av å spille med en som Matthias. Han har over 200 kamper i Eliteserien og vet hva som skal til for å lykkes. Det er en egenskap vi er veldig glad for å ha fått inn i gruppa. 

Vilhjálmsson gjennomgikk den medisinske sjekken i Oslo mandag formiddag, og slutter seg til troppen umiddelbart. Med seg fra Trondheim tar han med seg kona og sine to barn på fem og ti år som flytter til hovedstaden i sommer. 

Vi gleder oss til å se Matti i kongeblått de neste tre årene og ønsker han hjertelig velkommen til Vålerenga-familien! 

Se intervju med Matthías øverst i saken. 

Fakta

  • Navn: Matthias Vilhjalmsson

  • Født: 30. januar 1987

  • Fra: Ísafjörður, Island

  • Posisjon: Angrep

  • Tidligere klubber: FH Hafnarfjarðar, Colchester, IK Start, Rosenborg

  • A-landskamper/mål for Island: 15/2

  • Kamper/mål i Norge: 190/75

  • Kontrakt til 31.07.2021

Annonse fra Obos-ligaen: