dyngeland_ingebrigtsen

Mathias Dyngeland klar for Vålerenga

Keeperen fra Allsvenskan kommer på lån ut sesongen.

Annonse:


Vålerenga og IF Elfsborg ble i dag enige om en låneavtale for Mathias Dyngeland. Den 25-år gamle sisteskansen er allerede på plass på Intility Arena, og møtte sine nye lagkamerater fredag formiddag. 

Dyngeland kommer opprinnelig fra Bergen, og starta sin karriere i moderklubben Fana. Derfra gikk turen videre til Sogndal, hvor han står oppført med hele 165 kamper for laget fra saftbygda.

Lån ut året

Kontrakten hans med IF Elfsborg strekker seg ut 2023, men i høst er det Vålerenga og Østbys keeperteam som gjelder.

- Det føles veldig godt å være på plass her. Jeg gleder meg til å komme i gang, til å bli bedre kjent med gutta, og ikke minst til å vinne på søndag, sier han og fortsetter: 

- Jeg har selvfølgelig ambisjoner om å spille. Jeg har et sterkt vinnerinstinkt og ønsker å ta så mange poeng med Vålerenga som mulig. Jeg føler jeg er en moderne keeper som ønsker å være med i det oppbyggende spillet, og det er nok min største styrke, sier han. 

Keepertrener Gjermund Østby kjenner Dyngeland godt fra tiden på landslaget (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Keepertrener Gjermund Østby kjenner Dyngeland godt fra tiden på landslaget (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Landslagskolleger

Vålerengas keepertrener, Gjermund Østby har lang fartstid på ulike aldersbestemte landslag, og kjenner Mathias godt fra tiden der. Han er glad for å få 25-åringen til klubben og vet at han kommer til å tilføye mye erfaring til vårt unge keeperteam.  

- Først og fremst må jeg si at Kjetil har gjort det veldig bra for oss etter at han ble førstekeeper. Allikevel har vi følt et behov for å styrke keeperteamet og gi alle en trygghet, sier Østby og legger til: 

- Mathias er en ung, men allikevel erfaren keeper med både Eliteserie- og OBOS-ligaerfaring. Jeg har hatt han på landslag tidligere og kjenner han ganske godt fra før. Det blir en berikelse for oss å få han inn, avslutter han.

Vi ønsker Mathias hjertelig velkommen til Vålerenga! 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: