Målshow på Intility Arena

Vålerenga kjørte over Tromsø i søndagens hovedkamp og vant til slutt 4-1. Gjenopplev scoringene her!

Utgangspunktet før søndagens kamp mellom Vålerenga og Tromsø var at gjestene fra Nord ikke hadde scoret i hovedstaden på ti år. Den statistikken sto seg forsåvidt etter matchen også, all den tid det var Vålerenga som scora alle fem målene i oppgjøret denne palmesøndagen.

Luftens baron

Etter to tøffe kamper på Nordvestlandet var det et revansjelystent Vålerenga-lag som tok tak i kampen fra start, og allerede etter 13 minutter sto det 1-0 til Deilas menn.

Et innlegg fra Herolind Shala fant Bård Finne inne i boksen, og med et perfekt hodestøt fra straffemerket gikk ballen i en perfekt bue over Jacob Karlstrøm i Tromsø-buret.

Luftens baron, Bård Finne gratuleres etter 1-0-scoringa mot Tromsø (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)

Strålende kontringsfotball

Vålerenga holdt trøkket oppe etter scoringa og 25 minutter ut i omgangen var Chidera Ejuke kun centrimetre unna å øke ledelsen til 2-0 etter en fantastisk kontring, men skuddet gikk like til side for mål.

2-0 skulle det allikvel bli, for kun få minutter senere var det nok en gang en haug med Vålerenga-spillere på vei fremover etter en gjenvinning sentralt i banen.

Bård Finne fossa ned langs venstresida, la perfekt inn i boksen og der dukka Herolind Shala opp. Høyrekanten tok ett touch og banka ballen i nettet via Tromsø-kaptein Simen Wangberg.

Solid defensivt

Etter 0-2 i Kristiansund og 1-4 i Molde var det fokus på trygghet defensivt i søndagens oppgjør, og bortsett fra en liten glipp mot slutten av omgangen var det bunnsolid de første 45.

Tromsø hadde lite å by på fremover, og hver gang de gjesta Vålerengas banehalvdel ble det farlig andre veien da de kongeblå kontra.

Årets mål?

Det gikk lenger tid mellom høydepunktene på Intility Arena etter hvilen og tempoet i kampen dalte en del, men da det først smalt, så smalt det skikkelig.

Chidera Ejuke ble spilt fri av Bård Finne på venstresida, og derfra gjorde Vålerengas magiker alt selv. Etter først å ha lurt hele Tromsø-forsvaret finta han keeperen på rumpa  og la ballen i det åpne målet. En kunstscoring som var verdt inngangspengene alene.

Se og nyt scoringa her:

Redusering

Det lille Tromsø skapte i kampen var det stort sett Vålerenga som gjorde for dem, og da gutan reduserte 20 minutter før slutt var det etter et selvmål av Johan Lædre Bjørdal.

Holmgren Pedersen dempa ballen inne i Vålerengas 16-meter, men fikk aldri sjansen til å avslutte. Det gjorde derimot Lædre Bjørdal, som bredsida ballen til side for Kwarasey nede ved stolperoten.

Shala med sitt andre

Det var aldri noe tvil om hvor de tre poengene skulle havne denne søndagskvelden, for like etter Tromsøs redusering var det duka for Shala-show. Vålerengas nummer 6 spilte vegg med Matthias Vilhjalmsson, fikk tilbake ballen og banka inn sitt andre for dagen.

De fremmøtte på Intility Arena fikk se et sprudlende offensivt Vålerenga-lag, og med fire scoringer må man kunne si at de fikk valuta for inngangsbilletten.

Brann neste

Nå venter to dager velfortjent påskeferie for gutta våre før de starter forberedelsene til kampen mot Brann 2. påskedag. Hvis du vil bli med over fjellet finner du alt du trenger av informasjon her.

Tusen takk til alle som bidro med å skape en ny deilig opplevelse på hjemmebane!

Vålerenga - Tromsø 4-1 (2-0)