Målfest på Intility Arena!

Bård Finne og Henrik Bjørdal scora to hver og sørga for 4-1-seier over Mjøndalen lørdag kveld.

Vålerenga satte Mjøndalen under press fra start i lørdagens flomlyskamp på Intility Arena. Allerede etter fem minutters spill trodde hele stadion at Henrik Bjørdal hadde scoret, men reprisen viste at ballen aldri var over streken.

Like etter var Sondre Solholm Johansen milimetre fra å heade ballen i eget nett på et godt innlegg fra Herolind Shala, men midtstopperen ble reddet av stanga.

Så nære var Henrik Bjørdal scoring i åpningsminuttene (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Overtok initiativet

Laget fra Nedre Eiker var gode i presset sitt og stressa Vålerenga-gutta til å gjøre feil. Det ga gjestene rom til å spille seg inn i kampen, og etter gode åpningsminutter fra hjemmelaget tok Mjøndalen mer og mer over.

Kristoffer Klaesson måtte i aksjon flere ganger den første halvtimen, og da klokka viste 34 minutter hadde Vegard Hansens menn hatt tre store sjanser på rappen.

Kristoffer Klaesson hadde flere gode redninger før pause og holdt Vålerenga inne i kampen mot Mjøndalen (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Volley-Bård

De første 45 så ut til å ende målløs, men så dukka Bård Finne opp sekunder før pause. Kantspilleren dro til på hel volley fra 18 meter og sendte Vålerenga i føringen, etter det som var en litt uheldig inngripen fra gjestenes sisteskanse.

Finnes scoring var den eneste før pause, men det tok ikke mer enn 15 minutter ut i omgang to før gjestene hadde utligna.

Eventyrlige minutter

Vetle Dragsnes tok turen opp fra sin backposisjon og klemte til fra distanse. Avslutninga gikk via hodet til Jonatan Tollås Nation og satte Kristoffer Klaesson fullstendig ut av spill. 1-1 var et faktum etter timen spilt, men heldigvis tok det ikke lang tid før Vålerenga var tilbake i føringen.

Henrik Bjørdal var farlig frempå tidlig i kampen, men da indreløperen fikk sjansen etter hvilen var det aldri noe tvil om at ballen var over streken.

Sunnmøringen dro til fra distanse og banka ballen i nettet bak Sosha Makani. Scoringa ga tydeligvis blod på tann, for kun minuttet etter sitt første prøvde han lykken igjen og satte inn sitt andre for kvelden. Via Vetle Dragsnes snek ballen seg forbi Makani og sendte Vålerenga opp i en 3-1-ledelse.

Henrik Bjørdal scora to mål på under to minutter i lørdagens kamp mot Mjøndalen (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Ketchup-effekten

Mjøndalens utligning tidlig i omgangen ga tydeligvis gutta et spark bak, for kvarteret før slutt satte Bård Finne inn sitt andre og Vålerengas fjerde for kvelden.

Nydelig opprulling på venstresida, et perfekt innlegg fra Herolind Shala og et vakkert hodestøt fra luftens baron sørga for 4-1-seier på Intility Arena. Etter 20 spilte runder er Vålerenga fortsatt ubeseira på Fort Intility Arena.