drone_intility

Lønnskutt som planlagt

Vålerenga-spillerne nektet aldri på lønnsreduksjon.

Annonse:

Vålerenga Fotball Elite og spillerne er enige om gjennomføringen av det planlagte lønnskuttet. 

- Inntrykket som er skapt av at samtlige Vålerenga-spillere er i kollektiv konflikt med klubben og motsetter seg kontraktsfestet lønnsreduksjon etter nedrykket  medfører absolutt ikke riktighet, fastslår daglig leder i Vålerenga Fotball Elite, Svein Graff. 

Majoriteten av spillerne var allerede ferdig med saken og ikke var interessert i annet enn å bringe fakta på bordet samt å finne bedre kommunikasjonsmetoder. 

- Det er viktig å presisere at spillergruppa ikke har motsatt seg å være med på lønnskutt i henhold til kontraktene, men noen stilte spørsmål om prosessen og den burde vært bedre. Gjennom god dialog og meningsutveksling er vi nå enige om å gjennomføre lønnskuttet som planlagt, sier Graff. 

Spillergruppa er glad for enigheten, og påpeker at den er kritisk til hvordan spillerorganisasjonen NISO har fremstilt saken i media.  

- Vi er veldig glade for kommunikasjonen som ble opprettet med klubben og at man kan legge dette bak seg. Det er viktig for oss å få frem at vi aldri har hatt til hensikt å gå til krig mot klubben på noe måte, og at vi er fullt klar over vårt eget ansvar i lønnskuttet. Vi stiller oss kritiske til sitatene som ble presentert i gårsdagens artikkel. At vi har engasjert en advokat for å unngå lønnskutt i denne saken medfører ikke riktighet, sier Vegard Eggen Hedenstad, Christian Borchgrevink og Jacob Storevik på vegne av spillergruppa. 

Etter nedrykket varslet klubben om lønnsreduksjonen i dialog med agenter, i media og i klubbens offisielle kanaler.

- Vi er enige om en ny og forbedret internkommunikasjon mellom klubb og direkte til spillerne. Vi erkjenner at kommunikasjonen til den enkelte spiller burde vært bedre, sier Graff, og legger til at spillerne og klubben ønsker å ta den gode dialogen videre i en forhandling om opprykksbonus.  

Annonse fra Obos-ligaen: