Leonard Zuta klar for Vålerenga

Vår nye venstreback er på plass i hovedstaden og har signert en avtale ut 2024.

Annonse:

Vålerenga og Lecce ble i dag enige om en overgang for Leonard Zuta. Den svenskfødte venstrebacken kan skilte med 15 A-landskamper for Nord-Makedonia, 70 kamper i Allsvenskan og over 100 opptredener i kroatisk toppdivisjon.

Nå er han på plass i Vålerenga og klar for å tilføre både fart og erfaring på venstrebacken.

Jakten er over

Det ble tidlig klart at Sam Adekugbe skulle forlate klubben 1. august, og jakten på en erstatter har vært intens i følge sportssjefen. Det at Zuta nå er klar gleder naturligvis Ingebrigtsen stort.

- Dag-Eilev har sagt at vi har sjekket rundt 1 million venstrebacker. Det er ikke helt sant, men at vi i hvert fall har sjekka mange, smiler Ingebrigtsen og fortsetter:

- Prosessen med Zuta har pågått i fire uker, og parallelt med denne casen har vi også jobbet med andre. Det at vi endelig har landet Leo er vi veldig glade for. Vi kjenner spilleren godt fra svensk fotball, men på grunn av reiserestriksjonene har vi ikke fått sett han live i Italia. Vi har naturligvis sett alle kampene på video, og snakket med både tidligere trenere og lagkamerater. Han får svært gode skussmål, avslutter han.

Løpskraft og pasningssterk

Dag-Eilev Fagermo har hatt god dialog med spilleren selv, og føler seg trygg på at Vålerengas nye nummer 5 kommer til å tilføre laget solide kvaliteter og ikke minst lang internasjonal erfaring.

- Vi har leita etter en etablert spiller som holder høyt skandinavisk nivå, og det får vi i Zuta. Han har stor løpskraft, er pasningssterk og en veldig fin type, sier Fagermo og legger til: 

- Målet i dette overgangsvinduet er å få mer erfaring inn i troppen. I tillegg til alle talentene vi har skal vi utvikle laget kortsiktig, og det vil løfte vår unge ytterligere i årene som kommer, avslutter sjefen. 

Zuta har sin første trening med nye lagkamerater i dag klokka 12, og vi kommer tilbake med intervju etter økta.

Annonse fra Eliteserien: