Lekven tilbake på banen for Vålerenga

Spilte 65 minutter for Vålerenga 2 i 3-2-tapet for Skeid lørdag ettermiddag.

Magnus Lekven var tilbake på banen i Vålerenga-drakta etter et lengre skadeavbrekk, da opprykksjagende Skeid kom på besøk til Intility Arena. Men det var gjestene fra Torshov som stakk av med alle tre poengene.

Scoret først

Det skulle bare gå 13 minutter før Vålerenga 2 scora kampens første mål. Sander Werni triksa seg gjennom Skeid-forsvaret, og fant Aron Dønnum som klinka ballen i nettet fra kort hold.

Skeid, som lå på andreplass på tabellen før helgens kamper, utligna imidlertid fem minutter senere, og 1-1 sto seg omgangen ut.

Glapp på overtid

Skeid tok ledelsen ti minutter ut i den andre omgangen, men Felix Horn Myhre stanga inn utligninga etter et utsøkt frispark fra Dønnum midtveis i omgangen. Det bølga fram og tilbake, med muligheter for begge lag til å gå opp i ledelsen. På overtid lyktes det for Skeid.

Mesun Can ble felt innafor Vålerengas 16-meter, tok straffa selv og sendte Skeid til himmels. Kampen endte 3-2.

– Fortjente poeng

Vålerenga 2-trener Gard Holme var naturligvis skuffet etter å ha mista verdifulle poeng på overtid for andre kamp på rad.

– Vi er ikke flinke nok til å vippe slike jevne kamper i vår favør. Vi var gode nok til å vinne denne kampen, og ta poeng mot et topplag igjen, men gjør noen enkle feil som vi blir knallhardt straffet for. Vi hadde fortjent å ta poeng i denne kampen, men det blir vanskelig når vi slipper inn tre enkle mål, konkluderte han.

Skeid inntok dermed serieledelsen før Hødd skal i aksjon søndag. Vålerenga 2 ramla under streken, men det er bare ett poeng til trygg plass og tre poeng opp til Fløy-Flekkerøy på 9. plass, som også er rekruttenes neste kamp pmandag om en uke.

Kampfakta:

Vålerenga 2 - Skeid 2-3 (1-1)

Intility Arena, 289 tilskuere.

Mål: 1-0 Aron Dønnum (13), 1-1 Johnny Buduson (18), 1-2 David Tavakoli (55), 2-2 Felix Horn Myhre (67), 2-3 Mesut Can (str. 90).

Vålerengas lag: Petter Karlsen - Abdi Ibrahim, Felix Horn Myhre, Magnus Lekven (Martin Bech Riisnæs fra 65. min.) - Sakarias Opsahl (Almin Dacic fra 90.), Kevin Ogudugu Oliver Edvardsen, Aron Dønnum, Ulrik Mathisen - Magnus Grødem (Osame Sahraoui fra 65.), Sander Werni.