Lekker Bjørdal-scoring sørga for ett poeng på Alfheim

Vålerenga havna bakpå mot Tromsø, men Bjørdal-magi kvarteret før slutt sørga for ett poeng.

Annonse:


Tromsø var verter på Alfheim stadion i høstens første kamp søndag kveld. Hjemmelaget hadde fortsatt til gode å vinne på eget kunstgress, og slik fortsatte det også etter oppgjøret mot Fagermos menn. 

Hovedstadens menn kom best i gang i nordens Paris, men tross overtak i banespillet innledningsvis lot sjansene vente på seg. Førsteomgangs første mulighet var det hjemmelaget som sto for, og den var stor. 

August Mikkelsen prøvde å skru ballen bort i lengste hjørne fra ti meter, men traff stolpen bak Kjetil Haug. Returen havna ut i feltet, men skuddet fra Kent-Are Antonsen gikk like utenfor. 

Sahraoui nærmest før pause

Det tok nesten en hel omgang før Vålerenga skapte sin første sjanse,  og den var det Osame Sahraoui som sto for. Unggutten viste flere lekre detaljer i banespillet tidlig i oppgjøret, men det var på langskudd fra distanse sjansen kom. 

Henrik Udahl tok med seg ballen langs 16-meteren og overlot ansvaret til Sahraoui. Med venstrefoten sikta 20-åringen mot nærmeste kryss, men Tromsøs sisteskanse var med på notene og fikk redda til corner. 

Det mest actionfylte som skjedde de første 45 var nok hodeduellen mellom Henrik Bjørdal og Lasse Nilsen, der begge endte med sting i panna og bandasje rundt hodet. Tross fire minutter tillegg var det ingen av lagene som klarte å finne veien til nettmaskene, og omgangen 1 ebbet ut med 0-0. 

- Tromsø får styre litt for mye, så vi må komme oss høyere i banen i andreomgang, oppsummerte Henrik Bjørdal. 

Havna bakpå

Det skjedde svært lite det første kvarteret etter pause, men like etter at Vidar Örn Kjartansson og Albin Mörfelt entra kunstgresset skjedde det mye. Dessverre feil vei. 

TIL-Kaptein Ruben Yttergård Jensen chippa ballen inn i bakrom, og der dukka Ebiye Moses opp. Alene med Kjetil Haug satte spissen ballen i nettet og sendte hjemmelaget foran med 1-0. 

Henrik Bjørdal scora sitt andre mål i 2021 i oppgjøret mot Tromsø (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Henrik Bjørdal scora sitt andre mål i 2021 i oppgjøret mot Tromsø (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Bjørdal-magi

Vålerenga måtte opp og frem, akkurat som Henrik Bjørdal sa i pauseintervjuet med Eurosport. Midtbanespilleren var meget sentral i det meste Vålerenga foretok seg, og da Fredrik Oldrup Jensen løfta kula inn bak TIL-forsvaret dro sunnmøring frem silkefoten. 

Med Jacob Karlstrøm på halvdistanse lobbet han ballen lekkert i bue over sisteskansen, og lagene var like langt kvarteret før slutt. 

Begge lag jakta alle tre poengene på tampen av oppgjøret, men det endte med 1-1 og ett poeng til hvert av lagene. Tusen takk til alle Vålerenga-supportere som tok turen til Tromsø og støtta oss fra tribunen! 

Om en uke er det Viking som er gjester på Intility Arena, og allerede NÅ kan du sikre deg billetter til hjemmekampen. 

Asset 1 Asset 2
1
K. Haug

6
N. Thomsen
4
J. Nation
22
I. Näsberg
5
L. Zuta

8
H. Bjørdal
Goal 75'
7
F. Jensen
26
O. Sahraoui

17
T. Christensen
Substituted out 76'
14
H. Udahl
Substituted out 64'
19
S. Jatta
Substituted out 64'
Innbyttere
27
J. Eng
Substituted in 76'
15
O. Holm
18
F. Holmé
16
M. Emilsen
9
V. Kjartansson
Substituted in 64'
10
A. Mörfelt
Substituted in 64'
38
M. Sjøeng
3
B. Skaret
Innbyttere
 • 27
  J. Eng
  Substituted in 76'
 • 15
  O. Holm
 • 18
  F. Holmé
 • 16
  M. Emilsen
 • 9
  V. Kjartansson
  Substituted in 64'
 • 10
  A. Mörfelt
  Substituted in 64'
 • 38
  M. Sjøeng
 • 3
  B. Skaret

Annonse fra Eliteserien: