Legger grunnlaget på Kypros

Vålerengas rekrutter møter topp internasjonal motstand på treningsleir.

Annonse:

Etter en intens og spennende fjorårssesong, er Vålerenga 2 klare for enda et år i PostNord-ligaen. Med et av landets beste akademier, er Vålerenga den klubben som har produsert flest spillere til toppfotballen de siste tre årene. 

Dette er naturligvis noe vi er veldig stolte av, og noe vi skal fortsette å gjøre også i årene som kommer. For å være best mulig rustet til sesongen som kommer, tok Øystein Sanden med seg sine gutter til treningsleir på anlegget til toppklubben AEL Limassol. 

- Vi har helt nydelige forhold her på Kypros. Gressbanene er strøkne, fasilitetene er av topp internasjonal klasse og været er også helt perfekt, sier Sanden og fortsetter: 

- De første dagene har vi fått jobba godt med strukturen, både offensivt og defensivt, og ikke minst teambuilding. Vi er et helt nytt trenerteam og jobber mye med hvordan vi som lag og gruppe skal fremstå på og utenfor banen, sier han. 

Med flere nyansatte i apparatet rundt laget, er det mange nye impulser både for Sanden selv og spillerne. Det har vært veldig positivt så langt. 

- Bryant og Jovi kommer inn med erfaring fra andre deler av verden, og i tillegg har vi fått inn to sultne unge gutter i Andreas og Eirik. Dette skal vi få til å henge sammen, og så langt har vi klart det på en veldig bra måte. Det er mye bra folk her, sier han. 

Onsdag ettermiddag venter den første av to treningskamper under oppholdet, og det er ingen hvem som helst som står på motsatt halvdel. 

- Vi møter AEL Limassol og får forhåpentligvis en internasjonal referanse der. De er blant de beste kypriotiske lagene, i hvert fall på A-lagsnivå, så blir det spennende å se hvordan akademiet er og hvor vi står sammenlignet med dem.  

 

Annonse fra Obos-ligaen: