Layouni-perle og tre deilige poeng i Sarpsborg!

Vålerenga vant 1-0 på Sarpsborg stadion etter svenskens andre scoring på

Søndag kveld var det duket for kamp i Østfold da Sarpsborg var verter på Sarpsborg stadion. Et imponerende bortefølge hadde tatt turen fra hovedstaden og gjengen fikk se et påskrudd Vålerenga-lag fra start.

Da kampuret viste 25 minutter tok hjemmelaget en samling midt på egen halvdel etter at Fagermos menn hadde styrt begivenhetene fra start.

Kremmerhus

Hva som ble sagt i ringen vites ikke, men Vålerenga og Amor Layouni benytta i hvert fall anledningen til å score årets mål på Sarpsborg stadion.

Svensken, som putta sitt første for året forrige helg, dro seg forbi halve hjemmelaget før han banka ballen opp i vinkelen til 1-0. En utsøkt scoring og en fullt fortjent ledelse.

Layouni, Jatta og Sahraoui jubler for 1-0 i Sarpsborg (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Samme mann var på farten igjen fem minutter før pause, og kun centimetere unna å doble ledelsen. Han og Bjørdal kombinerte fint før Layouni kom til avslutning sentralt i banen. Dessverre snek skuddet seg på feil siden av stolpen.

Vålerenga spilte en meget god omgang på Sarpsborg stadion og tok med seg ledelse inn i garderoben.

Store endringer

Vålerenga ble tvunget til å gjøre flere endringer på laget da både Ivan Näsberg og Leonard Zuta måtte gi seg med skade. Fredrik Oldrup Jensen og Petter Strand ble flytta ned i den bakre fireren, mens Tobias Christensen og Odin Thiago Holm tok plass på midten.

Det sto fortsatt 1-0 til Vålerenga da tomålshelten fra sist, Henrik Udahl erstatta Seedy Jatta på topp 25 minutter før slutt, men det var ikke han som sto bak den neste store sjansen.

Osame Sahraoui dribla seg forbi på venstrekanten og kom til avslutning både én og to ganger, men ble blokkert. Tobias Christensen plukka opp returen, men også han skøyt rett i et Sarpsborg-bein.

Her har du gjeng!! (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Hjemmelagets første mulighet i kampen kom kvarteret før slutt. Salétros slo et godt innlegg til kaptein Utvik, men Sjøeng var med på notene og fikk slått headinga ut til corner.

Det ble forholdsvis kaotisk de siste minuttene, men gutta fra Oslo holdt stand helt inn og tok med seg tre deilige poeng tilbake til hovedstaden. Vi kommer tilbake med flere reaksjoner utover kvelden!