- Vi har brutt en barriere

Det sa Fagermo etter at Vålerenga hadde leverte en strålende bortekamp i rosenes by. Tre poeng ble med hjem til hovedstaden.

I kveldssola på Aker stadion fikk Vålerenga en forrykende start i torsdagens storkamp mot Molde.

Se intervju med Fagermo lenger ned i saken.

Allerede etter to minutter viste landslagsuttatte Aron Dønnum hvorfor Ståle Solbakken vil ha han med til kampene mot Luxembourg og Hellas. Høyrekanten herja rundt med Ola Brynhildsen inne i boksen før han fikk lagt inn i feltet.

Ballen havna hos Layouni på bakre, men avslutninga ble blokkert ut igjen i feltet. Der var Christian Borchgrevink på plass og banka i 1-0 til Vålerenga på direkten.

Saken fortsetter under bildet.

Borchgrevink kunne juble for scoring borte mot Molde. Her fra en annen kamp (Foto: Morten M. Larød / SPORTFOTO)

Høyt tempo

Brage Skaret starta sin første eliteseriekamp i skadefraværet til Ivan Näsberg, og sammen med de andre hos Vålerenga hadde 19-åringen god kontroll på Molde-angriperne de første 35 minuttene.

Hjemmelaget måtte virkelig jobbe for å komme seg inn i matchen på eget gress, og like før pause lyktes de.

En presis crosser fra Eirik Hestad traff Kristoffer Haugen på bakre stolpe, og på direkten satte han inn utligninga til 1-1. Det var også resultatet da lagene gikk i garderoben halvveis.

- Det er to gode lag og en god fotballkamp. Vi må fortsette slik vi gjorde før pause, sa Dag-Eilev Fagermo til Eurosport før den andre omgangen.

Fagermo var fornøyd med det han fikk servert fra sine gutter før pause (Foto NTB)

Venstreback med to scoringer

Vålerenga sjokkåpna før pause og etter hvilen var det Molde sin tur. Allerede ett minutt ut i omgangen sto det 2-1 til hjemmelaget, og nok en gang var det Kristoffer Haugen som gjorde det for hjemmelaget.

En presis corner fra Magnus Wolff Eikrem traff venstrebacken på hodet, og med en kontant heading fra fem meter sendte han vertene i føringen.

Ledelsen holdt et snaut kvarter, for da timen var spilt var det Amor Layouni sin tur til å score på corner. Et godt slått hjørnespark fra Dønnum ble heada bakover i feltet, og der var svensken på plass med pannebrasken og utligna til 2-2.

Amor Layouni scora sitt første elitseriemål for Vålerenga borte mot Molde. Her fra premieren mot RBK (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Brennhete Dønnum

Ti minutter før slutt var Vålerenga tilbake i ledelsen. Stian Gregersen ble hardt presset av Aron Dønnum og gjorde feil som bakerste mann. Henrik Bjørdal var med på notene og takla ballen igjennom til Dønnum. Alene med Andreas Linde trengte landslagsspilleren to forsøk på å klinke ballen i nota.

Vålerenga presterte en meget solid bortekamp i Molde og tok med seg tre velfortjente poeng tilbake til hovedstaden. Fagermo sa før kampen at laget måtte vinne for å henge med i toppen, og gutta leverte varene.