Landslagskeeper klar for Vålerenga

Oslo-gutt Magnus Stær-Jensen har signert en treårsavtale.

Annonse:

Groruds keepertalent, Magnus Stær-Jensen er klar for Vålerenga. Klubbene ble enige om overgangen torsdag, og 17-åringen har skrevet under på en avtale som strekker seg over tre år.  

- Det er en fantastisk opplevelse å signere for Vålerenga. Det blir veldig spennende, og jeg gleder meg til å være en del av et lærerikt miljø, ta nye steg som keeper og ha en profesjonell hverdag, sier han. 

Stær-Jensen har vært fast på G16 (nå G17)-landslaget sammen med flere av dagens Vålerenga-gutter, og blir også gjenforent med tidligere lagkamerat i Grorud, Omar Bully. 

17-åringen starta karrieren i Skeid og signerte for Grorud i 2020. Der debuterte han for 2. laget i Norsk Tipping-ligaen - kun 14 år gammel, og står oppført med 16 kamper i Norges tredje øverste divisjon. 

- Jeg liker å kalle meg selv en moderne keeper som foretrekker å dirigere spillet, jeg er bra med beina og håper også å få vist at jeg er en god skuddstopper, sier han. 

Keepertrener Gjermund Østby har en brukbar CV når det kommer til å få frem unge keepere, og er naturligvis strålende fornøyd med å få stortalentet på plass i Vålerenga. 

- Vi er veldige glade for å få Magnus inn i keeperteamet. Nå har vi en veldig fin alderssammensetning, med en på 17 år, en på 20 år og en på 26 år - noe som betyr at vi kan serve alle tre lagene (A-laget, rekruttlaget og G17/G19 red.anm), sier Østby og fortsetter: 

- Magnus er en veldig spennende keeper, og en av de med størst potensiale i Norge på sitt alderstrinn. Det i seg selv gjør det jo veldig attraktivt for oss å få han hit til Vålerenga, avslutter han. 

Vi ønsker Magnus hjertelig velkommen til Vålerenga!

PS: Magnus har reist rett på samling med G17-landslaget og møter resten av Vålerenga-troppen i Marbella i neste uke.  

Magnus Stær-Jensen med flagget på brystet (Foto: Thomas Brekke Sæteren)

Annonse fra Obos-ligaen: