Kristoffer Klaesson solgt til Leeds United

Vålerengas keepertalent er klar for Premier League.

Annonse:

Vålerenga og Leeds United ble i dag enige om en overgang for Kristoffer Klaesson. 20-åringen har vært på blokka til Premier League-klubben i flere år, og nå er det klart at Klaessons neste leikegrind blir Elland Road.

Vålerenga har vært, og skal være en klubb som utvikler talenter for å selge de videre til en av de store ligaene. Det at vi nå eksporterer en keeper som har gått gradene på Oslos østkant siden 13-årsalderen,  gjør sportssjefen stolt. 

- Det er med stolthet og glede at vi sender Kristoffer helt til toppen av fotballverdenen. Det er naturligvis mange som skal ha ros for den utviklingsjobben som har blitt gjort i klubben, både akademi og A-lag, men kanskje aller mest må vi rose Kristoffer selv for en flott fremgang de siste årene, sier Ingebrigtsen og fortsetter:

- Leeds kontaktet meg vedrørende Kristoffer første gang i 2019, så dette har med andre ord vært en lang prosess. Jeg vet hvor mye de har gitt i avtalen med oss og spilleren, og føler meg trygg på at hans utvikling videre vil bli prioritert de neste årene. 

- Lykke til på neste eventyr. Vi skal heie fra Intility Arena, og så sees vi igjen om noen år, avslutter sportssjefen. 

Rørt keepertrener

Kristoffer Klaesson fikk sitt store gjennombrudd som førstekeeper i 2020-sesongen. Etter en litt varierende vårsesong sto han fjellstøtt mellom stengene på høsten, og sammen med resten av laget kunne han krone seg med klubbens første medalje på ti år.

Hør Fagermos tale i garderoben og se Kristoffer og Gjermunds siste treningsøkt øverst i saken. 

Vålerengas mangeårig keepertrener, Gjermund Østby har trent Kristoffer siden han ble tatt opp på A-laget for første gang i 2016. Det at unggutten nå tar steget til Premier League gjør Østby både rørt og stolt.

- På en måte syns jeg nesten det er uvirkelig. Jeg tenker tilbake på den tida da han var 15-16 år og vi satt og diskuterte både skolegang, kosthold og viktigheten av nok søvn, og til dagen i dag og han er klar for den aller største scenen. Vi snakker her om en av historiens største klubber i England, og det som uten tvil er den mest attraktive ligaen, sier Østby og legger til: 

- Jeg er utrolig glad, stolt og rørt på Kristoffer sine vegne, og gleder meg veldig til å følge reisen hans videre. 

Leeds-supporter Fagermo er stolt av Klaessons nye steg i karrieren (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Leeds-supporter Fagermo er stolt av Klaessons nye steg i karrieren (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Stolt hovedtrener

Dag-Eilev Fagermo har aldri lagt skjul på at Leeds United er favorittklubben i England, og at Marcelo Bielsa er en trener han får mye inspirasjon fra.
Når Klaesson nå blir en del av argentinerens tropp skal du ikke se bort ifra at turene dit blir enda hyppigere for Vålerengas hovedtrener.

- Da jeg kom var jeg opptatt av å gi et av Norges aller største keepertalent tillit, så hvis jeg skal skryte litt så tror jeg ikke han hadde vært der han er nå uten den tilliten, sier Fagermo og fortsetter:

- På den ene siden er det trist å miste så store talenter, men samtidig er det veldig gøy at Vålerenga kan selge til Premier League. Og attpåtil til den beste klubben i ligaen. Vi har hatt god dialog med sportssjefen i Leeds, og trenerteamet vårt var hjertelig velkommen på besøk dit. Det skal vi helt klart benytte oss av, avslutter han med et smil. 

Masse lykke til, Kristoffer. Vi heier på deg! 

 

Annonse fra Obos-ligaen: