Kontroverser da Vålerenga og Molde spilte uavgjort

Henrik Bjørdal satte inn 1-0 fra straffemerket, men Molde svarte med samme mynt like før pause.

Søndag kveld satte Vålerenga tilskuerrekord i Eliteserien med over 7000 solgte billetter, og de fremmøtte fikk raskt valuta for pengene.

26 minutter ut i oppgjøret sendte Vidar Örn Kjartansson ett skremmeskudd (les: heading) i retning Moldes mål, men Andreas Linde fikk hjelp av stolpen.

Finta keeper´n

Like etter rulla Vålerenga opp et nydelig angrep på høyresida, og Ola Brynhildsen måtte ty til ulovlige midler da Henrik Bjørdal var på full fart inn i boksen. Det førte til straffe, og toget fra Sunnmøre var sikker som banken fra krittmerket og sendte de kongeblå i føringen.

Oksen fra Sunnmøre sendte Vålerenga i ledelsen fra ellevemeteren (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Like før pause kom dommerkvartetten i fokus på Intility Arena da Ivan Näsberg og Martin Ellingsen løp etter hverandre på vei ut av boksen.

Kontroversiell situasjon

Kampens fløyteblåser, Mohammad Usman Aslam dømte først frispark, men etter en diskusjon med linjedommer gjorde han om avgjørelsen og pekte på straffemerket. Spørsmålene etter kamp gikk på om dommerteamet hadde sett reprisen på storskjerm, men dette benektet de.

Avgjørelsen ble uansett omgjort Ellingsen satte straffa sikkert i mål. Gjestene hadde også to stolpeskudd helt på tampen av omgangen, men det sto 1-1 da lagene gikk i garderoben.

Ellingsen setter inn straffa som aldri skulle vært dømt (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Offensivt hjemmelag

Vålerenga spilte en solid førsteomgang mot serielederen, og det fortsatte også etter hvilen. Det var Fagermos menn som hadde det meste av banespillet, selv om de største sjansene uteble i starten av omgang to.

Etter drøye 70 minutter var derimot Amor Layouni centimetre fra å sende Vålerenga i ledelsen etter et strøkent innlegg fra Christian Borchgrevink. Dessverre hadde svensken ett nummer for små sko, og rakk ikke frem til ballen som trilla foran et åpent mål.

Vålerenga pressa på for alle poengene og skapte muligheter foran ØSTBLOKKA. Dessverre var ikke marginene helt med oss denne kvelden, og kampen endte 1-1.