- Kontinuitet i trekk og bevegelsesmønster

Det er ordene Kenneth Dokken bruker om suksessen på dødballer og stikkord før møtet med Molde.

Annonse:

Da Kenneth Dokken ble ansatt som assistenttrener i Vålerenga var det spesielt ett område han skulle ha hovedansvar for, nemlig dødballer. 

Så langt i 2020 har hele åtte av 13 scoringer kommet på nettopp dødball. Æren for det gir Dokken fullt og helt til spillerne som har gjort en formidabel jobb på trening. 

- Det er flere ting som spiller inn her, men hovedgrunnen er nok at gutta er utrolig lojale til de oppgavene som blir gitt. I tillegg har vi kontinuitet i trekkene våre og veldig gode server. Det hjelper ikke at innløpene er gode hvis serven er dårlig og vise verca, sier assistenttreneren og legger til: 

- Og så må det sies at Dag-Eilev har en viktig finger med i spillet her - dødballene er Fagermo-proven, sier han. 

Onsdag kveld venter en ny tøff kamp for hovedstadens menn, når Molde er verter på Aker Stadion. Før oppgjøret skiller det fem poeng mellom lagene, og Vålerenga reiser til rosenes by for å gi de regjerende mesterne kamp. 

- Vi må være Vålerenga anno 2020. Vi reiser dit og tar null hensyn til Molde. Filosofien vår er at vi fokuserer på oss selv. Det har vi vært gode til så langt i sesongen, sier han og fortsetter: 

- Den strukturen vi har hatt i laget har vært veldig bra. Det spiller liten rolle om vi ligger lavt eller høyt når bevegelsesmønstrene er gjenkjennbare for spillerne. Det er bare å se på Felix (Horn Myhre red.anm) da han kom inn på venstreback mot Godset. Han gjorde en meget god kamp i en uvant posisjon, og igjen handler det om kontinuitet og en tydelig måte å spille på som gutta kjenner seg igjen i. 

Kampen mot Molde har avspark klokka 20.30 og går direkte på Eurosport Norge og dplay. 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: