Klubben informerer

Annonse:

Sett i lys av de siste 10-12 dagers medieoppslag knyttet til Amor Layouni, mye henvendelser i sakens anledning, og ikke minst svært ufine karakteristikker av vår hovedtrener, føler vi behov for å komme med en redegjørelse sett fra vårt ståsted, for deretter at vi nå legger saken helt bort og fokuserer på preseason.

Det er også viktig å få frem at det fra vårt ståsted oppleves som at Layouni og agenten presset hardt på for å komme seg vekk fra klubben, og ikke var fornøyd med at Vålerenga avslo budet fra den kypriotiske klubben.

Som omtalt i TV2 fredag var det et ordinært spillermøte før trening mandag 30/1, hvor vår sportssjef kom med et klart budskap om at det ikke er slik at spillere kan diktere klubben for å komme seg vekk. Man må respektere kontrakter som er inngått, ellers får man ta de konsekvensene det får.

Vi har hele tiden hevdet at dette ikke først og fremst dreide seg om kommende fødsel, noe også korrespondansen og tidslinjen under klart viser. Denne er også sendt til TV2 som følge av ønske om tilsvar på tidslinje sendt TV2 fra Layounis agent. 

Det er viktig å understreke i denne saken, om klubben hadde fått beskjed fra Layouni at han var på vei hjem fordi kona lå svanger på sykehus, mens han satt mange timer i bilen søndag 29/1 – så ville dette aldri blitt en sak. 

Fødsel er noe av det største som skjer her i livet, så dette er noe vi selvsagt har full respekt for. Men dette dreier seg ikke om fødselen isolert sett, det dreier seg om dårlig, og manglende kommunikasjon fra Layounis side.

Hva gjelder tidslinjen så har den vært som følger;

Mandag 30/1 – Layouni stiller ikke på trening

  • Vårt støtteapparat forsøker å få kontakt med han på morgenen, men uten hell
  • Kl. 09.38 – daglig leder sender en whatsapp-melding – og etterspør hvor han er siden han ikke dukket opp, og ikke har gitt noen beskjed
  • Gjennom dagen – korrespondanse mellom agent og sportssjef, hvor vi kun får beskjed om at det kan drøye en god stund før spiller dukker opp på trening
    • Ikke nevnt årsak – og fødsel fortsatt ikke nevnt
  • Kl. 22.12 – sportssjef mottar en e-post fra agent med et vedlegg som skal forklare hvorfor Layouni ikke har dukket opp
    • Vedlegget er en egenerklæring fra Layouni hvor han skriver at han vil være fraværende frem til 5. - 8. februar av personlige årsaker – ingen andre spesifikke årsaker, ei heller informasjon om hvorfor han ikke har tatt kontakt
    • Det er for øvrig viktig å understreke at vedlegget er datert søndag 29/1, men vi mottok ikke dette fra agent før sent på kvelden mandag 30/1

Tirsdag 31/1 – Layouni fortsatt ikke på trening

  • Vi sender et tilsvar til agent og Layouni, hvor vi forklarer regler knyttet til egenmeldinger og fravær – og hvor vi skriver at det forventes at han er tilbake på jobb i henhold til regler for slike egenmeldinger.
  • Vi får et brev i retur, hvor vi for første gang får beskjed om at fraværet skyldes kommende fødsel.

Onsdag 1/2 – Layouni fortsatt fraværende

  • Vi svarer på brevet fra agenten, understreker at vi først gjennom brevet tirsdagen ble orientert om at fraværet skyldtes kommende fødsel og at kona var uvel – ønsket han lykke til med det, og ba han holde klubben orientert om fremdrift
    • Understreket at vi ønsket han skulle komme tilbake så raskt som mulig
  • Så er det kommunikasjon mellom agent og sportslig leder
    • Her konkluderer sportslig leder med at han må holdes underrettet ift. fødsel – og ønsker lykke til.

Deretter er det press fra media, uttalelser fra begge sider.

Igjen – vi mener Layouni på en flere timers biltur søndag 29/1 til Sverige, selvsagt burde tatt en telefon til klubben og informert om at han var på vei hjem, og årsaken til dette.

Om dette virkelig var årsaken til hans fravær, og han hadde tatt kontakt – ville dette aldri blitt en sak.

Vi respekterer selvsagt alt knyttet til svangerskap og fødsler – som er noe av det største som skjer her i livet.

Men det er helt normalt, og viktig, at man informerer arbeidsgiver ved slikt fravær – noe Layouni hadde alle muligheter til.

Vi har naturlig nok gratulert Layouni med fødselen, og ønsket han lykke til i Australia.

Vi føler nå at denne saken har fått nok oppmerksomhet. Det er synd at denne type saker stjeler overskriftene, men vil nå ikke svare på flere henvendelser fra media i denne sakens anledning.

Med vennlig hilsen

Erik Espeseth
Daglig leder

Annonse fra Obos-ligaen: