NTB_UXKdOaIJX2g

Klare for kvartfinale

Vålerenga slo HamKam 6-5 etter straffesparkkonkurranse.

Onsdag kveld var det duka for cupens 4. runde da HamKam gjesta hovedstaden. Gutta i kongeblått sto med to strake seire på Intility Arena, og kjørte på fra start mot laget fra Hamar.

Tidlig ledelse og soloshow

Allerede etter fire minutter sto det 1-0 etter en suser fra Elias Hagen, og Vålerenga fortsatte kjøret mot gjestenes mål. Både Mees Rijks og Jones El-Abdellaoui hadde sine muligheter, men det var Magnus Bech Riisnæs som dobla ledelsen.

19-åringen tok med seg ballen midt inne på HamKams halvdel og løp fra forsvaret, før han dunka kula opp i nettaket med venstrefoten.

Elias Hagen sendte Vålerenga i ledelsen med en lekker avslutning (Foto: Terje Pedersen / NTB)

2-0-ledelsen var ikke et mål for lite da lagene gikk i garderoben etter halvspilt oppgjør. El-Abdellaoui var kun en millimeter fra å sette inn 3-0, men det ble med forsøket som stoppa i tverrligger.

Vålerenga gikk ut i 100 også etter hvilen, og Jones El-Abdellaoui var svært nære å stjele ballen fra Alexander Nilsson bakerst hos gjestene. Han lyktes bare nesten, og i det påfølgende angrepet var Aaron Kiil Olsen uheldig å sette ballen i eget nett etter en retur fra Jacob Storevik.

Ekstraomganger og straffekonk

Det som var en bunnsolid førsteomgang på Intility Arena, ble straks litt mer rotete etter hvilen, med mange bytter og nye spillere på banen. HamKam var med i matchen igjen og pressa på for utligning. Og tre minutter på overtid kom den. På et frispark rett i krysset.

For andre cuprunde på rad måtte Vålerenga ut i ekstraomganger på Intility Arena, men denne onsdagen måtte det straffer til for å avgjøre. Der var Vålerenga best, og kvartfinale mot Fredrikstad i oktober er et FAKTUM!