Klaesson og Norge skal kjempe om EM-plass

Tre kvalikkamper venter for det norske U18-landslaget i Albania.

Vålerengas keepertalent, Kristoffer Klaesson er på plass i Albania sammen med U18-landslaget og skal kjempe om en eliterundeplass i ukene som kommer. I tillegg til vertslandet møter de norske gutta Slovakia og Ukraina i tre tøffe kamper. 

Annonse:

52 land er med i den første EM-kvalifiseringsrunden. De to beste fra hver av de 13 gruppene går videre til eliterunden i mars neste år. Regjerende mester Portugal og toppseedede Tyskland er allerede klare for eliterunden, mens vertsnasjon Armenia er forhåndskvalifisert til EM-sluttspillet i juli.  

Første kamp for de norske unggutta er onsdag 10. oktober (i dag) klokka 12.00. 

- Jeg har trua på dette laget. De har imponert meg på de siste samlingene og vi har mange solide og gode kamper på rad nå. Vi tror på en ny god prestasjon og et godt resultat mot Slovakia, sier landslagstrener Pål Arne "Paco" Johansen til fotball.no.

Slik spilles kampene

  • Slovakia - Norge › 10. oktober kl. 12:00 (Kamza Stadium)
  • Ukraina - Norge › 13. oktober kl. 14:00 (Kamza Stadium)
  • Albania - Norge › 16. oktober kl. 14:00 (Niko Dovana Stadium)

Se hele den norske troppen her

Andre på landslagsoppdrag

Vålerengas toppscorer, Sam Johnsen er på plass i Liberia for å spille dobbeltlandskamp mot Kongo og kvalifisering til Afrika-mesterskapet. 

Samuel Kari Fridjonsson er tatt ut i den islandske U21-troppen som spiller kvalikkamper mot Nord-Irland og Spania på hjemmebane. 

Annonse fra Eliteserien: