Kjetil Haug signerte for Vålerenga

Skrev kontrakt ut juli 2022.

Vålerenga hentet Kjetil Haug på lån fra Sogndal i slutten av april på en avtale som gjaldt ut juli måned. Han imponerte såpass mye under oppholdet at Vålerenga nå signerer en treårsavtale som går ut juli 2022. 

Saken fortsetter under videoen.


Haug selv var aldri i tvil om hva han skulle gjøre da Vålerenga tilbød ham kontrakt.

– Vålerenga er fantastisk flinke til å utvikle unge spillere. Det er en klubb jeg alltid har sett opp til og jeg ser fram imot noen spennende år her. Forhåpentligvis får jeg utvikle meg og gjøre at Adam ikke er helt trygg på førsteplassen, sier han med et smil om munnen.

Vålerenga får svært gode skussmål fra haldenseren om talentarbeidet i klubben.

– Vålerenga er et av de beste stedene i Norge man kan være som en ung spiller så jeg ser fram til å jobbe sammen med trenerteamet og spillergruppa for å sanke flere poeng med Vålerenga, men også utvikle meg selv som keeper, forteller Haug.

Vært i City

Saken fortsetter under bildet.

Kjetil Haug VIF2_KB

Den 21 år gamle sisteskansen har en fortid i blant annet Manchester City og Sarpsborg 08, og har hele 39 aldersbestemte landskamper bak seg. Han spilte senest to U21-landskamper for Norge mot Sverige og Danmark i juni hvor Felix Horn Myhre og Magnus Retsius Grødem også spilte. Det spilte inn i avgjørelsen om å bli værende i Vålerenga.

– Det er alltid greit med noen kjente fjes når man kommer til en ny klubb. De to er spillere jeg kjenner godt fra før og som jeg har blitt enda bedre kjent med. Men hele spillergruppa generelt er en veldig fin, sier han.

Han har fått to obligatoriske A-kamper for Vålerenga; begge i cupen. For rekruttlaget har han fem kamper – senest i 7-0-seieren over Drøbak-Frogn mandag.

Landslagskeepere

Med signeringen av Haug har Vålerenga nå to landslagskeepere bak Adam Larsen Kwarasey. Haug spiller på U21-landslaget, mens Kristoffer Klaesson nylig ble tatt ut i G19-troppen som skal spille fotball-EM i juli.

Saken fortsetter under bildet.

IMG_4145

Vålerengas sportslige leder, Jørgen Ingebrigtsen, er naturligvis strålende fornøyd med å ha landet den første signeringen i sommer.

– Vi er kjempefornøyd med å få Kjetil om bord. Vi har to veldig gode gutter her fra før, men med to kamparenaer, og to unge keepere som reiser ofte på landslagssamling, følte vi det å få Kjetil fast her nå kunne bli veldig bra, forklarte Ingebrigtsen etter signeringen var fullført.

Ingebrigtsen påpeker at både Haug og Klaesson har et stykke opp til førstekeeper Larsen Kwarasey, men er sikker på at de tre sammen vil gjøre at alle tre utvikler seg videre.

– Det å ha to så gode unggutter til å hjelpe hverandre som kan lære av Adam, og også pushe Adam, blir veldig bra. Vi er veldig glad i det keeperteamet vi har nå, avsluttet han.

FAKTA

  • Navn: Kjetil Haug

  • Født: 12. juni 1998 (21 år)

  • Fra: Halden

  • Høyde: 189 cm

  • Posisjon: Keeper

  • Tidligere klubber: Kvik Halden, Sarpsborg 08, Manchester City, CF Peralada, Elverum og Sogndal

  • Antall aldersbestemte kamper: 37 (fra G15 til U21)

  • Signert kontrakt med Vålerenga ut juli 2022.

Annonse:

Annonse fra Obos-ligaen: