Kjetil Haug klar for Vålerenga

Den tidligere Manchester City-eide sisteskansen kommer på lån fra Sogndal frem til 1. august 2019.

Annonse:


Vålerenga og Sogndal ble i dag enige om en låneavtale for Kjetil Haug frem til 1. august inneværende år. Den 20 år gamle sisteskansen har en fortid i blant andre Manchester City og Sarpsborg 08, og har hele 37 aldersbestemte landskamper og vise til.

Skal vise seg frem

Haug signerte for Sogndal før fjorårssesongen, og har kontrakt med OBOS-ligaklubben ut 2021. Nå skal han være en del av Vålerengas keeperteam de neste tre månedene, en mulighet han skal gripe med begge hender.

- Vålerenga er en fantastisk fin klubb, og da jeg fikk vite at et utlån hit var mulig var det bare å gripe sjansen og vise den beste utgaven av meg selv. Det er det jeg har planer om å gjøre, sier han og fortsetter:

- Jeg håper å kunne bidra så mye som mulig, og jeg skal være så ærlig og si at jeg ikke kom hit bare for å sitte på benken. Får jeg muligheten skal jeg gripe den og selvsagt også jobbe hardt for å fortjene det.

Saken fortsetter under bildet.

Kjetil Haug i aksjon under sin første trening med Vålerenga onsdag formiddag (Foto: VIF Media)
Kjetil Haug i aksjon under sin første trening med Vålerenga onsdag formiddag (Foto: VIF Media)

Nye utlånsregler

Da Kristoffer Klaesson pådro seg en leddbåndskade i ankelen tidligere denne uka, ønsket trenerteamet å hente inn en keeper med A-lagserfaring, og på grunn av de nye utlånsreglene for unge spillere var det mulig å hente Haug til klubben på kort varsel. Det er sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen veldig glad for.

- Vi har veldig mange unge og spennende keepertalent i klubben, men da Kristoffer ble skadet følte vi at vi trengte en sisteskanse med A-lagserfaring som kunne gå rett inn å ta plassen hvis det skulle skje noe med Adam, sier Ingebrigtsen og legger til: 

- Kjetil er en erfaren keeper vi har fulgt en god stund, både via landslag og gjennom vinteren i Sogndal, og vi er sikker på at vi har fått inn en veldig god sisteskanse. Vi håper selvsagt at Kristoffer skal være tilbake på banen om ikke veldig lenge, men er glad for å ha Kjetil på plass hos oss og gleder oss til å bli bedre kjent med han, avslutter Ingebrigtsen. 

Se intervju med Kjetil Haug øverst i saken.

PS: Christoffer Bugge (født 2002) fikk sin første tur med A-laget da han var på benken under oppgjøret mellom Brann og Vålerenga 2. påskedag.

Fakta

  • Navn: Kjetil Haug

  • Født: 12. juni 1998 (alder 20 år)

  • Fra: Halden

  • Høyde: 184 cm

  • Tidligere klubber: Kvik Halden, Sarpsborg 08, Manchester City, CF Peralada, Elverum, Sogndal (under kontrakt)

  • Antall aldersbestemte kamper: 37 (Fra G15 til U21)

  • På lån til Vålerenga Fotball Elite frem til 1. august 2019

Annonse fra Eliteserien: