Kjetil Haug klar for fransk fotball

Vålerengas sisteskanse er solgt til Ligue 1-klubben Toulouse.

Annonse:


Kjetil Haug ble Vålerengas førstekeeper da Kristoffer Klaesson ble solgt til Leeds United i 2021. Halvannet år senere er det hans tur til å følge utenlandsdrømmen, og neste stopp i karrieren er franske Toulouse.

Sisteskansen gjennomgikk den medisinske testen mandag formiddag og har signert en treårskontrakt med franskmennene. 

- Det er en fantastisk mulighet som enhver fotballspiller drømmer om. Det er synd å skulle forlate denne fantastiske klubben, og ikke minst supporterne som har hjulpet meg og stått bak meg på veien. De har gjort det enkelt for meg å prestere, og det har nå blitt betalt med en overgang til Toulouse, sier Haug.

Gjermund Østby og Kjetil Haug gir hverandre en klem etter deres siste treningsøkt sammen lørdag formiddag (Foto: VIF Media)
Gjermund Østby og Kjetil Haug gir hverandre en klem etter deres siste treningsøkt sammen lørdag formiddag (Foto: VIF Media)

Mangeårige keepertrener Gjermund Østby er svært stolt og glad på Kjetil sine vegne, og er sikker på at 23-åringen vil fortsette utviklingen i Frankrike.

- Det er en fantastisk mulighet for Kjetil, og er takket være iherdig jobbing. Han har ikke stått over en eneste treningsøkt siden han kom hit i 2020, og nå skal han spille mot Messi & co. Det er utrolig morsomt, sier Østby.

Haug kom til Vålerenga fra Sogndal i 2020, og siden den gang har sisteskansen voktet buret 34 ganger i serie og cup. Hans siste kamp i kongeblått ble søndagens oppgjør mot Odd.

Nå håper han å ta opp kampen om 1. keeper-plassen i Toulouse, som på nåværende tidspunkt har svenske Isak Petterson, og franskemennene Maxime Dupé og Thomas Himeur i keeperteamet.

- Ambisjonene er å spille, og gå rett inn som 1. keeper. Jeg har satt nok på benken de siste 4-5 årene, så planen er å gjøre akkurat det samme som jeg gjorde her bare fra start av, sier han.

Toulouse FC ledes av franske Philippe Montanier og er klar for den gjeveste ligaen etter opprykket tidligere i år. 

Vi takker Kjetil for tiden i Vålerenga og ønsker han masse lykke til i Frankrike!

Se intervju med Kjetil øverst i saken. 

Annonse fra Eliteserien: