- Det var dette jeg ønsket

Kjetil Haug forlenger avtalen og er Vålerenga-spiller ut 2023.

Annonse:

Da Kristoffer Klaesson reiste til Leeds United i fjor sommer fikk Kjetil Haug endelig sjansen som Vålerengas førstekeeper. Den muligheten tok han godt vare på, og nå har 23-åringen signert ny avtale. 

Kontrakten hans gikk i utgangspunktet frem til sommeren, men nå er den forlenga ut 2023, og det er hovedpersonen svært godt fornøyd med. 

- Det er en veldig god følelse å få dette på plass. Det har vært noe jeg har hatt lyst til, og forhåpentligvis også klubben har hatt lyst til en god stund, så det er godt å endelig få landa det og vite at det blir flere år i denne klubben, sier Haug. 

Har vært interesse 

Han gjorde sine saker godt mellom stengene i 2021, og med en utgående kontrakt var det flere klubber som forhørte seg om keeperen. Interessen fra både inn- og utland er alltid positivt for spillere, men selv var han ganske klar på hva han ville. 

- Det er alltid hyggelig når du hører at andre klubber er interessert, men jeg har vel egentlig alltid hatt i bakhodet at førstepri for min del er å være i Vålerenga hvis det er mulig. Og det var det jo heldigvis, sier han med et smil. 

Ungt team

Mangeårig keepertrener i Vålerenga, Gjermund Østby er veldig glad for at Kjetil nå har signert en ny avtale, og han har stor tro på det teamet klubben har nå. 

- Det Kjetil presterte og viste i høst gjør at han fortjener denne forlengelsen, og jeg er veldig glad for at han fortsetter her. Vi har en ung keepergruppe som tåler veldig mye trening. Kjetil lå på ti økter i uka i fjor, noe som er ganske ekstremt, og slik er de to andre også. De liker å trene mye og ønsker hele tiden å utvikle seg. For meg er det en drøm å jobbe med, sier Østby. 

Stor tro på 2022

Haug måtte stå over de siste kampene i fjor på grunn av en skulderskade, men med god rehabilitering i jula var han klar til oppstarten sammen med resten av troppen. Det han har sett av gruppa så langt gjør at han har stor tro på det som skal skje i året som kommer. 

- Man merker at intensiteten og tempoet er mye høyere. Alle er mye mer ivrig og det er også høyere temperatur. Med tanke på at vi bare har trent sammen i en uke, ser det veldig lovende ut, avslutter han. 

Se hele intervjuet med Kjetil øverst i saken. 

Annonse fra Eliteserien: