Kjartanssons drømmetreff sørga for tre poeng!

Brann-dødaren slo til igjen og sørga for 1-0-seier søndag kveld.

Damene tok sitt andre cupgull på rad og rekruttene sikra plassen i PostNord-ligaen uten å ha spilt. Det var status før Vålerenga og Brann barket sammen på Intility Arena søndag kveld.

Et solid oppmøte på begge supportertribunene og et vanvittig trøkk fra start satte tonen for matchen.

Frarøvet scoring

Det bølga frem og tilbake de første minuttene, men da Vålerenga fikk corner etter 12 minutter gikk stemninga i taket. Dessverre stilna den fort. Ballen var langt over linja, men utrolig nok holdt assistentdommer flagget nede. Vålerenga skulle og burde leda 1-0.

Gjestenes første sjanse kom etter 25 minutter, og selvfølgelig var det en tidligere Vålerenga-spiller som sto bak den. Bård Finne prøvde lykken fra distanse, men Kjetil Haug var med på notene og redda forsøket fra bergenseren.

Grill måtte en halvmeter inn i målet for å "redde" headinga fra Kjartansson, men dommertrioen dømte aldri scoring (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Brann-dødaren

Brann lå på direkte nedrykk før avspark og kjempa med det de hadde, men når Vidar Örn Kjartansson først har fått nese for mål så smeller det. Spesielt mot bergenserne.

Henrik Bjørdal slo mot bakrommet i retning islendingen, og med en svak heading fra Ole Martin Kolskogen så spissen sitt snitt og banka til på direkten. Kjartansson traff klokkerent med venstrefoten og sendte Intility Arena til himmels like før pause.

De kongeblå skulle både hatt straffe og ett mål til i løpet av de første 45, men Kjartanssons drømmetreff var omgangens eneste nettkjenning.

Kjartansson med nok et drømmetreff mot Brann (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Skumle på kontring

Gjestene kom friskt ut av startblokkene i den andre omgangen og skapte to store muligheter på kontring. Heldigvis gikk forsøkene fra henholdsvis Heggebø og Strand til side og over målet til Kjetil Haug.

Det var både høyt tempo og nerve etter hvilen og Brann var på ingen måte ufarlige fremover. Det skorta riktignok litt på avslutningene, men det gjorde det for Vålerengas del også.

Den første store muligheten til hjemmelaget etter pause kom da Kjartansson raga høyest i feltet etter en corner. Dessverre sto det litt for mange Brann-bein i veien til at headinga fant veien til nettmaskene, men det gjorde ingenting.

Oslo mot Bergen ble den festkvelden vi hadde drømt om. Vidar Örn Kjartanssons scoring  etter 25 minutter sto igjen som kampens eneste og Vålerenga slo Brann for fjerde gang i Fagermos tid som trener.

Nå gjør vi oss klare til derby på Åråsen!