Kjartansson-dobbel og Dønnum-suser senket Sandefjord

Islendingen satte inn sitt femte og sjette mål etter comebacket i kongeblått, og Aron Dønnum kunne juble for årets fjerde. Les mer her!

Dag-Eilev Fagermo ville se et aggressivt og temposterkt Vålerenga-lag i bortemøtet med Sandefjord, og selv om tempoet var så som så i den første omgangen, var det aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne.

Tok ledelsen etter strålende spill

Vålerenga hadde noen halvsjanser både på skudd fra distanse og etter corner det første kvarteret, men det var først da Osame Sahraoui tok på seg servitørrollen det virkelig tok fyr.

Unggutten chippa ballen igjennom på et godt løp fra Henrik Bjørdal, og med ett touch sendte Sunnmøringen ballen inn i feltet til målgarantist Vidar Örn Kjartansson.

Islendingen kastet seg frem og satte inn sitt femte mål etter comebacket og sendte Vålerenga i føringen tyve minutter ut i oppgjøret på Sandefjord Arena.

Vålerengajubel etter at Vidar Örn Kjartansson har sendt laget i føringen mot Sandefjord (Foto: Trond Reidar Teigen / NTB)

Hjemmelaget mer med

Etter Kjartanssons scoring tok Sandefjord mer og mer over banespillet, men Vålerenga lå godt i ramma og utover en heading etter corner var det lite vertene klarte å skape foran målet til Kristoffer Klaesson.

1-0 sto seg til pause, men tross ledelse var ikke Fagermo helt fornøyd med det han hadde fått servert fra sine gutter:

- Vi ble for passive etter scoringa og lot Sandefjord ha for mye ball. Nå må vi opp med aggressiviteten, sa han til Eurosport før den andre omgangen.

Bjørdal fikset straffe

Nærmest rett fra garderoben fikk sjefen se gutta brodere seg inn i vertens 16-meter, og Henrik Bjørdal ble felt inne i boksen. Tommy Skjerven pekte på straffemerket, men som mot Molde ble det bom fra Vidar Örn Kjartansson.

Osame Sahraoui et konstant uromoment for svimle Sandefjord-forsvarere (Foto: Trond Reidar Teigen / NTB)

Vålerenga var mer aggressive etter hvilen og straffa Sandefjord med gunstige brudd, og etter 62 minutter var Aron Dønnum svært nære ved å doble ledelsen.

Et godt skudd fra høyre hadde retning mot motsatt kryss, men en god redning av Jacob Storevik i Sandefjord-buret hindra teknikeren nettkjenning.

Lurte hele Sandefjord

Dønnum hadde flere gode forsøk på mål både før og etter pause, men da scoringen uteble overlot han ansvaret til Vidar Örn Kjartansson. Med et strøkent og smart innlegg fra venstre fant han islendingen inne i boksen, og spissen gjorde som så mange ganger før.

En lekker flikk sendte Vålerenga opp i en 2-0-ledelse over Sandefjord og Kjartansson kunne juble for sin sjette scoring på like mange kamper.

Kjartansson jubler for sin andre scoring for kvelden (Foto: Trond Reidar Teigen / NTB)

Endelig satt den for Dønnum

Sandefjord hadde lite å by på fremover i banen, og 2-0 ble til 3-0 like før slutt. Aron Dønnum spilte en veldig god kamp på kanten og kunne krone kvelden med en ordentlig suser to minutter før fulltid.

Vålerenga slo Sandefjord 3-0 i rundens hovedkamp og tre viktige poeng ble med tilbake til hovedstaden. Søndag om én uke venter tabellnabo Kristiansund på Intility Arena, som etter kveldens runde ligger tre poeng bak våre gutter.