Kjartansson-dobbel i sesongens første trepoenger!

Islendingen putta to på fem minutter i 2-1-seieren over Haugesund.

Søndag kveld var vi endelig tilbake på Intility Arena da FK Haugesund gjestet hovedstaden. Sola skinte, Østblokka debuterte med et nydelig oppheng og gutta strålte fra første spark på ballen.

Ellevill åpning

Kjerka var ikke en gang ferdig sunget på stadion før kampens første scoring var et faktum. Vegar Eggen Hedenstad slo en perfekt corner, og inne i boksen var selvfølgelig Vidar Örn Kjartansson på plass. Islendingen satte inn 1-0 allerede etter 59 sekunder, og tre minutter senere var spissen på plass igjen.

En meget opplagt Petter Strand tok nedfallsfrukten etter en corner fra Leonard Zuta og slo ballen inn igjen i boksen. Kjartansson raga høyest i feltet og med et nydelig hodestøt heada han inn sitt andre for kvelden.

Vidar Örn Kjartansson scora to på fire minutter i søndagens 2-1-seier (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Vålerenga strålte offensivt og skapte den ene store sjansen etter den andre. Gjestene fra Vestlandet hadde mer enn nok med å forsvare seg, men like før pause kom de på en sjelden visitt på hjemmelagets halvdel.

Redusering

Den visitten fikk de mye ut av for kun minutter før pause reduserte Haugesund. Høyrekant Alioune Ndour kom seg ned langs sidelinja og fikk slått hardt inn foran mål. Peter Therkildsen kom løpende i en voldsom fart og styrte inn reduseringa med pannebrasken.

De snaut 7000 som hadde tatt turen til Intility Arena denne søndagskvelden fikk i hvert fall valuta for billetten. Et sprudlende offensivt Vålerenga leda fullt fortjent 2-1 halvveis, og stemninga på stadion var meget god.

Slik så det ut på ØST og i Fanzone før kamp (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Nervepirrende

Begge lag skapte store muligheter også etter hvilen, men det sto stadig 2-1 på tavla. Gjestene var farlig frempå ved et par anledninger, men en god Kjetil Haug sørga for at sesongens første trepoenger fortsatt var innen rekkevidde.

Da Henrik Udahl ble spilt fri inne i boksen på overtid trodde alle at spikeren i kista skulle settes, men avslutninga gikk i tverrligger og ut.

De første 30 minuttene av årets første hjemmekamp var forrykende, og selv om det ble nervepirrende mot slutten jobba gutta steinhardt og sikra sesongens første trepoenger foran et svært høylytt Intility Arena.