Kjære Vålerenga-familie!

Jeg vil benytte anledningen til å gi alle med hjerte i Vålerenga en liten statusoppdatering.

Annonse:

Morten P, kommentator i Dagbladet, har skrevet en fin kommentar i dagens Dagbladet om ståa i klubben i våre hjerter om dagen.

Men det er en del essensielle elementer han ikke har med, og overskriften gir ikke et helt riktig bilde av hvor vi er.

Jeg benytter derfor anledningen til å gi alle som er glade i Vålerenga noen flere nyanser i en egen kommentar.

Han skriver at millionene renner inn, men ser bort fra det viktige faktum at mange inntektsstrømmer har stoppet helt opp. Vi må antagelig regne inn et bortfall av minst 6 mill. kroner med tanke på publikum, og noenlunde samme sum fra bedriftsmarkedet. Det utgjør minst 12 mill. kroner som vi ikke kommer til å se.

I tillegg refererer han til summer knyttet til salget av Sander Berge, som jeg ikke kan bekrefte da avtalen med Genk, og deres avtale igjen med Sheffield United er konfidensiell av konkurransemessige hensyn. Men jeg kan si at tallet som oppgis er alt for høyt.

Hva gjelder inntekter fra Chiddi-salget, så er det allerede budsjetterte inntekter, da dette salget ble gjennomført i fjor.

Vi vil riktignok få noe penger gjennom kompensasjonsordningen til idretten for bortfall av publikum, men det er fortsatt ikke helt avklart hvordan dette blir. Det eneste vi vet er at det langt fra blir krone for krone.

Vi spisset vår strategi sist vinter, hvor vi alle var enige om at vi i større grad skulle gi våre egne og unge talenter, primært fra Oslo og omegn, større muligheter for å vise seg frem.

I forrige kamp hadde vi åtte egenutviklede spiller i troppen, hvorav seks startet. Vi har alle sett at flere er i ferd med å ta store steg, etter et godt arbeid over flere år.

Dette borger godt for fremtiden i Vålerenga.

Samtidig er det fortsatt mørke skyer over horisonten, da smittetallene igjen er på vei oppover.

Vi vet lite om hvilken effekt dette får med tanke på publikum på stadion, men vi er svært takknemlige for at et svært lite antall av våre lojale supportere har krevd pengene tilbake.

Vi har en eier som har vært raus og gjennom mange år har utvist stor grad av giverglede.

Vi har svært lojale samarbeidspartnere, som i liten grad har krevd avkortning på sine avtaler. I stedet har begge parter vært kreative, og forsøkt å finne andre smarte løsninger for fortsatt å få positiv effekt av samarbeidet.

Men, mange næringslivsaktører sliter, som gjør at vi per dags dato er nødt til å snu krona flere ganger – vi vet lite om hva fremtiden bringer.

Men en ting er jeg rimelig trygg på, vi skal klare oss greit gjennom denne vanskelige situasjonen – grunnet sterk lojalitet fra våre supportere, vårt trofaste publikum og våre lojale samarbeidspartnere.

Og fordi vi over tid nå har bygget opp et godt fundament i klubben, både med tanke på at gjeld er nedbetalt og at vi har mye dyktige folk i og rundt klubben.

Så håper jeg at alle som leser dette har forståelse for at vi ikke verken kan, eller har lov til, å bryte konfidensialitetsklausuler i inngåtte avtaler.

Så får vi heller leve med at vi fra tid til annen blir kritisert for manglende åpenhet knyttet til en del av våre økonomiske disposisjoner.

Vi har kontroll på lisens til NFF, hvor vi leverer et omfattende underlag hvert halvår. 

Vi kontrolleres av myndigheter og revisorer jevnlig.

Og gjennom dette, og våre verdier som ligger til grunn – har vi ingenting å skjule.

Fotballhilsen

Erik Espeseth
Daglig leder

Annonse fra Obos-ligaen: