Keepertalentet forlenger!

Landslagsdebutant Magnus Smelhus Sjøeng har signert en kontrakt som strekker seg til sommeren 2025.

Annonse:


19-åringen kom fra Skeid til Vålerengas akademi i 2016, og etter kun et halvt år i A-lagstroppen forlenger Magnus Smelhus Sjøeng kontrakten til sommeren 2025. 

Potensialet til gutten på 197cm er udiskutabelt, og Gjermund Østby er strålende fornøyd med at han ønsker å være en del av Vålerenga i mange år fremover. 

- Det er fantastisk at Magnus forlenger med oss. Han er et stort talent som vi har veldig tro på her, sier keepertreneren. 

Kan få landslagsdebut

Tidligere denne uken ble 19-åringen tatt ut i sin første landslagstropp, og da Kristoffer Klaesson ble solgt til Leeds tok han over som førstekeeper i PostNord-ligaen.

Magnus Smelhus Sjøeng i aksjon for Vålerenga 2 i PostNord-ligaen (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Magnus Smelhus Sjøeng i aksjon for Vålerenga 2 i PostNord-ligaen (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Ting har gått fort siden han ble en del av Fagermos mannskap i januar 2021, men unggutten har tatt utfordringene på strak arm og levert varene.

- Det har vært et veldig bra halvår. Jeg har lært mye av både Kristoffer, Kjetil og Gjermund, og føler jeg har utviklet meg bra i den perioden, sier Sjøeng og fortsetter: 

- Det å bli tatt ut på landslaget er utrolig moro. Det er noe jeg har jobbet lenge for, og at man endelig får den tilliten føles godt. Jeg skal gjøre mitt beste og vise meg frem, sier han. 

Fra akademiet til A-laget

Magnus starta sin karriere i Skeid, og kom til Vålerengas akademi som 14-åring i 2016. Jobben som har blitt gjort der har lagt grunnlaget for at han nå er A-lagskeeper i fire nye år. 

- Det er både riktig og viktig å gi keepertrenere og hovedtrenere i U-avdelingen den fortjente rosen for Magnus sin utvikling. Det gjør at vi etter bare et halvt år på A-laget nå kan forlenge avtalen, sier sportssjef Ingebrigtsen. 

Magnus signerer kontrakten som binder han til Vålerenga ut sommeren 2025 (Foto: VIF Media)
Magnus signerer kontrakten som binder han til Vålerenga ut sommeren 2025 (Foto: VIF Media)

Stolt og glad 

Magnus har fulgt Vålerenga siden han var liten gutt, og er veldig takknemlig for den muligheten han nå får. 

- Jeg husker jeg så Fredheim Holm, Moa og de andre gutta trene i bingen da jeg var 6 år gammel. Det å forlenge avtalen med klubben jeg har fulgt i så mange år er virkelig en drøm som går i oppfyllelse, avslutter han. 

Se intervjuet med Magnus øverst i saken. 

Annonse fra Obos-ligaen: