Keeperbytte i Vålerenga

Per-Kristian Bråtveit er solgt til AGF Aarhus og Sondre Rossbach hentes fra Odd.

Annonse:

Vålerenga er i dag enige med AGF Aarhus om en overgang for Per-Kristian Bråtveit. Sisteskansen kom til Vålerenga i juli, men etter at Magnus Sjøen grep sjansen mellom stengene med begge henda, ønsket Bråtveit å se seg om etter noe nytt.

- PK er en keeper med ambisjoner om landslag og proffspill, og slik situasjonen har blitt i Vålerenga med benketilværelse, var ikke det holdbart for han. Det har vi selvfølgelig forståelse for, og da AGF kom på banen, samt at vi kunne få inn en ny god keeper umiddelbart, ble endringen raskt en realitet, sier sportssjef Joacim Jonsson.

Den nye gode keeperen sportssjefen refererer til er Sondre Rossbach fra Odd. 26-åringen står med 218 kamper i Eliteserien for skiensklubben, og har i tillegg masse erfaring fra aldersbestemte landslag.

Sondre Rossbach kommer på lån fra Odd ut sesongen (Foto: VIF Media)
Sondre Rossbach kommer på lån fra Odd ut sesongen (Foto: VIF Media)

- Vi er enige med Odd om et lån av Sondre ut sesongen, og er veldig fornøyde med å få på plass en så erfaren keeper sammen med våre to unggutter, sier Jonsson.

Rossbach har vært førstekeeper under Dag-Eilev Fagermo i Odd i en årrekke, og sjefen vet godt hva han får når han gjenforenes med sin gamle elev. 

- Sondre er en spiller med en ekstrem kultur og profesjonalitet, som vil passe godt inn i gruppa. Han har vært et av Norges største keepertalenter, men det har stoppet litt opp for han i Odd, og han vil ha godt av et miljøskifte, sier Fagermo. 

Sondre selv er svært glad for å være på plass i hovedstaden, og gleder seg til å komme i gang på Intility Arena. 

- Det har vært et hektisk siste døgn, men nå sitter jeg her og det føles veldig bra, sier Rossbach og fortsetter: 

- Jeg har vært i Odd og Eliteserien i ti sesonger og tror jeg kan bringe med meg litt erfaring. I tillegg til det ønsker jeg å skape konkurranse i gruppa. Vålerenga er ordentlig på gang nå, og jeg ønsker å bidra til at det blir en skikkelig bra høstsesong, avslutter han. 

Annonse fra Obos-ligaen: