Kapteinen vår tvinges til å legge opp

Stefan Strandberg må legge opp som fotballspiller etter å ha blitt rammet av en livstruende blodpropp i venstre bein.

Annonse:

Vålerengas kaptein ble operert for prolaps i ryggen like før jul, og skulle etter planen starte opptrening i starten av februar. Slik blir det dessverre ikke, og nå venter en lang rehabilitering som også innebærer medisiner livet ut. 

- Etter operasjonen på Martina Hansens Hospital inntraff en komplikasjon som førte til en livstruende blodpropp i hele venstre bein og opp i magen. Strandberg måtte derfor gjennom en omfattende hasteoperasjon på Ullevål sykehus i midten av januar, opplyser lege i Vålerenga Fotball Elite, Erik Rosenlund.

Sjokk 

Strandberg gjennomgikk den planlagte ryggoperasjonen i desember for å forlenge fotballkarrieren i flere år. Nå er livet snudd opp ned for Lyngdølen. 

- Dette er naturlig nok en livskrise for meg. Jeg har spilt fotball hver dag siden jeg lærte meg å gå, og var absolutt ikke klar for å gi meg. Nå er alt tatt ifra meg. Fotballkarrieren er over. Jeg var klar for å kjempe for Vålerenga og landslaget, og dette er et stort sjokk. Akkurat nå er jeg bare glad for å være i live, men trenger tid på å la alt synke inn, sier Strandberg, som har spilt sin andre periode i Vålerenga siden sommeren 2022. 

Strandberg har vært en bærebjelke på landslaget i en årrekke (Foto: Vegard Grøtt, Bildbyrån)
Strandberg har vært en bærebjelke på landslaget i en årrekke (Foto: Vegard Grøtt, Bildbyrån)

Nå venter som nevnt en lang periode med rehabilitering. 

- I løpet av kort tid ble livet mitt snudd opp ned, men jeg har gode støttespillere og ønsker en rolle i fotballen også i framtida. Den nærmeste tiden handler om å bearbeide det som har skjedd, og bruke perioden fremover med mine nærmeste, sier Strandberg som nylig ble far for første gang. 

- En bærebjelke er borte

- Vålerenga mister sin kaptein og bærebjelke, men det aller viktigste er at det ikke gikk enda verre med Stefan. Han har hatt en fantastisk karriere, og vi ønsker å takke han for innsatsen på banen. Hans attitude og smartness som spiller vil gjøre han til en god trener på sikt, sier sportssjef Joacim Jonsson, og legger til:

- Stefan har kontrakt med Vålerenga ut 2024 og klubben vil stå for de kontraktsmessige forpliktelsene. Vi skal sørge for å ta vare på Stefan og inkludere han på best mulig vis når tiden er moden for det, avslutter Jonsson. 

Til media:

Vi ber om at Stefan Strandberg ikke blir kontaktet, slik at han kan konsentrere seg om den nødvendige rehabiliteringen
.

Annonse fra Obos-ligaen: