Kanadisk landslagsspiller klar for Vålerenga

Sam Adekugbe har signert for Oslos stolthet. Se intervju med vår nye forsvarsspiller her!

Søndag kveld ankom kanadieren Sam Adekugbe Norge etter et døgn på reise, og mandag morgen gjennomførte han den medisinske testen på Intility Arena. 22-åringen kommer fra Vancouver Whitecaps FC i MLS og har signert en fireårsavtale med Vålerenga.

Se intervju med Sam i videovinduet under: 


Venstrebacken har en fortid i svenske IFK Göteborg og engelske Brighton, og står i tillegg oppført med A-landskamper for Canada. 

Nå venter spill for Vålerenga i den kongeblå drakta, og unggutten gleder seg til utfordringene som venter i den norske hovedstaden.

Annonse:

- Dette er noe jeg ser veldig frem til. Jeg har prata med flere som har bodd i Norge og de har fortalt meg fine ting om Oslo som by og Vålerenga som klubb, sier 22-åringen. 

I IFK Göteborg var venstrebacken lagkamerat med de tidligere Vålerenga-spillerne Vajebah Sakor og Elias Mar Omarsson. I tillegg kjenner han også Pa-Modou Kah fra tiden i Vancouver Whitecaps FC og Lars Hirschfeld fra det kanadiske landslaget. 

- De har fortalt at Vålerenga er en veldig fin klubb som tar godt vare på spillerne sine. Jeg ser på overgangen hit som en fin mulighet til å prøve noe nytt og utvide erfaringen min, sier han. 

Ettertraktet spiller

Vålerengas speiderapparat har hatt 22-åringen under lupen i lang tid, og i konkurranse med mange andre er Lars Tjærnås svært glad for at Adekugbe nå er Vålerenga-spiller.

- Vi får en spiller vi både har fulgt lenge selv, og fått svært gode referanser på fra flere hold. Det er en back som har veldig mange av egenskapene vi har definert som viktige i vår rolle og vår måte å tenke fotball på, sier Tjærnås og legger til:

- Han er fysisk meget solid, med stor fart og duellkraft blant egenskapene. Han er komfortabel med ball og en spiller som er i stand til å løse de fleste av sine "kamper i kampen", enten én mot én, eller sammen med sine nærmeste spillere. Som menneske beskrives han, fra alle som har jobbet med han, som en topp motivert ung mann med en sult etter å læring, og som er villig til å jobbe enormt hardt for å nå sine mål. Det var tøff konkurranse om spilleren, og vi er veldig glad for at valget hans til slutt falt på oss, avslutter Tjærnås.

Fakta

  • Navn: Sam Adekugbe

  • Født: 16. januar 1995 (alder 22) i Storbritannia

  • Høyde: 1,75 m

  • Tidligere klubber: Vancouver Whitecaps FC, Whitecaps FC 2, IFK Göteborg, Brighton & Hove Albion

  • U-landskamper for Canada: 7

  • A-landskamper for Canada: 6

  • Kontrakt ut: 2021

Annonse fra Eliteserien: