Kan denne gjengen sørge for årets første borteseier?

Sjekk hvem Ronny Deila tar med seg til Stavanger mandag morgen.

Det pleier å bli målrikt når Viking og Vålerenga møtes på SR Bank Arena, og noen av de siste oppgjørene i Stavanger har endt med utrolige 5-5, 3-4 og 1-7.

Se video fra forrige møte i 2017 her:


Status

Mandagens verter melder om problemer i forsvarsleddet, med tre av de fire faste (Vikstøl, Hove og Andresson) ute med skader. For Vålerengas del er det også usikre kort før møtet med Bjarne Berntsens mannskap, men det er heldigvis ikke snakk om alvorlige ting.

Samuel Adekugbe pådro seg en kneskade på trening rett i forkant av Odd-kampen, men det man fryktet skulle være en leddbåndsstrekk viser seg å ikke være så ille som først antatt. Kanadieren blir allikevel ikke kampklar til oppgjøret mot siddisene.

Herolind Shala måtte gå av banen i cupkampen mot Faaberg, men heldigvis var det ikke snakk om noe alvorlig og Vålerengas nummer 6 er klar til dyst.

Saken fortsetter under bildet.

Det var mye å juble for forrige gang Vålerenga var på besøk i Stavanger. Kan vi gjenta suksessen mandag kveld? (Foto: Geir Olsen / NTB scanpix)
Det var mye å juble for forrige gang Vålerenga var på besøk i Stavanger. Kan vi gjenta suksessen mandag kveld? (Foto: Geir Olsen / NTB scanpix)

Før kampen

Ett poeng skiller lagene på henholdsvis 4. og 5. plass på tabellen før møtet mandag kveld klokka 19.00. Vålerenga kommer fra en deilig 1-0-seier over Odd, mens Viking fikk det tøft i Trondheim og tapte 5-2 for Ranheim.

Med det sagt: Viking har spilt to hjemmekamper i 2019 og står dermed med full pott på eget gress. Vålerenga spilte en god forsvarskamp mot Brann i Bergen, og midtstopper Johan Lædre Bjørdal håper å kunne vise mye av det samme mot gamle kjente i Stavanger.

- Vi må være konsentrerte og kompakte defensivt, og så håper jeg vi evner å skape nok sjanser til å putte noen mål. Vi gjorde en god kamp i Bergen sist, og jeg håper vi klarer å gjenskape mye av det vi gjorde der, sier han.

Kampinfo

Oppgjøret ledes av dommer Tommy Skjerven fra Kaupanger IL, og han får med seg Jon-Michael Knutsen og Ivar Askeland på linjene.

Kampen sendes direkte på MAX med sendestart 18.30, og har du planer om å reise med supporterbussen vestover finner du litt praktisk informasjon før avreise her.

Vålerengas tropp

  • Keepere: Adam Larsen Kwarasey, Kjetil Haug

  • Forsvarsspillere: Markus Nakkim, Ivan Näsberg, Jonatan Tollås Nation, Johan Lædre Bjørdal, Oskar Opsahl, Efrain Juarez

  • Midtbanespillere: Magnus Lekven, Mohammed Abu, Erik Israelsson, Herolind Shala, Chidera Ejuke

  • Angrepsspillere: Aron Dønnum, Matthias Vilhjalmsson, Fitim Azemi, Deyver Vega, Bård Finne

God tur og god kamp!

Annonse:

Annonse fra Obos-ligaen: