Kamil Rylka blir keepertrener i FK Haugesund

34-åringen takker for seg etter seks år i Vålerenga.

Kamil Rylka har vært keeperansvarlig i Vålerengas utviklingsavdeling siden 2016, men nå er det klart at polakken flytter fra Oslo for å bli keepertrener på A-laget til FK Haugesund. 

Veldig glad i klubben

Parallelt med å være keepertrener for Vålerengas yngre talenter, har han også representert flere norske klubber nedover i divisjonssystemet som spiller, og startet på utdanningen til UEFA Keepertrener A-lisens i desember. 

Nå venter en ny og spennende hverdag for den talentfulle 34-åringen, som ønsker å takke for seks fantastiske år i Oslo.  

Annonse:

- Jeg har vokst veldig som trener og person i Vålerenga, og hadde aldri fått en slik mulighet i FKH uten bidrag fra alle mennesker jeg har møtt i klubben og generelt i Oslo, sier Rylka og fortsetter: 

- Jeg kommer for evig til å være takknemlig for Vålerenga og har forelsket meg i Valle Hovin. Det blir vanskelig å si farvel til alle keeperne og vennene jeg har fått i klubben, men jeg gleder meg til et nytt kapittel og har enorm motivasjon til å konkurrere mot dem de neste årene, avslutter han med et smil. 

Skal utvikle trenere

I tillegg til å være en utviklingsklubb for spillere, har Vålerenga også startet sitt eget eksterne trenerutviklingsprogram (ETUP) for å få frem nye trenertalent. Det at Kamil nå tar steget opp på øverste nivå er helt i tråd med strategien, og noe Thomas Hafstad er ekstra glad for. 

- Vi er stolte av å ha vært med å utvikle Kamil til den keepertreneren han er i dag, og veldig glade for at han nå får denne muligheten i FK Haugesund. Vi ønsker han masse lykke til i en flott klubb på vestlandet, sier utviklingssjefen. 

Kamil trer inn i stillingen som keepertrener i FK Haugesund 1. februar, og vi ønsker han masse lykke til videre i karrieren. Takk for en fin tid i Vålerenga! 

Annonse fra Obos-ligaen: