Kamara tomålsscorer i Trondheim

Vålerenga lå under 1-0, men snudde etter hvilen og sørga for 3-1-seier i Ranheimsfjæra.

Lørdag ettermiddag var det duka for kamp på EXTRA Arena da Vålerenga gjesta Ranheim i den ellevte serierunden. Med nok et fullsatt bortefelt i ryggen var det gjengen fra hovedstaden som tok initiativet fra start.

Annullert

Henrik Bjørdal og Jones El-Abdellaoui var friske på høyresida, og sistnevnte satte ballen i nettet da kampuret viste 13 minutter. Bjørdal tredde ballen mellom stopper og back, men i følge assistentdommer var El-Abdellaoui i offside da pasninga gikk, og scoringa ble annullert.

Det var Vålerenga som hadde det meste av banespillet og kom til muligheter, men hjemmelaget var godt bemanna i egen boks og renska unna det som var før hvilen.

Frisparktrekk

På overtid i den første omgangen fikk hjemmelaget frispark i en farlig posisjon, og i stedet for å skyte på direkten slo Tørset Johnsen ballen ut til Skjelbred. Kapteinen lempa ballen inn i boksen, og på bakre stolpe sto vertenes toppscorer, John Hou Sæter alene og banka inn 1-0.

Vålerenga havna under i Trondheim, men kom sterk tilbake (Foto: Kim Erik Eriksen)

Det var også stillinga da lagene gikk i garderoben etter halvspilt oppgjør i Ranheimsfjæra.

Coaching i verdensklasse

Vålerenga gikk ut i hundre etter pause og burde utligna umiddelbart, men skuddet fra Magnus Riisnæs fra kloss hold gikk over målet. Han var ikke den eneste med store sjanser etter hvilen, men heldigvis skulle scoringa komme, og den var det Vegar Eggen Hedenstad som sørga for.

Henrik Bjørdal chippa ballen på bakre stolpe, og venstrebacken heada via en Ranheim-forsvarer og i mål. Utligninga satte virkelig fart på gutta i hvitt, og seks minutter senere var Vålerenga i ledelsen.

Ola Kamara hadde kun vært på banen i noen sekunder før han sendte Vålerenga foran. Jones El-Abdellaoui fant spissen i boksen, som trengte to forsøk på å sette ballen i nettet. Bortefeltet tok fullstendig fyr, og ikke mange minuttene etterpå var Kamara frempå igjen.

Tomålsscorer

En uselvisk Petter Strand la ballen perfekt inn i boksen, og spissen kunne dermed sette inn sitt andre og Vålerengas tredje for dagen med fem minutter igjen på klokka.

Oppgjøret ebba ut og med lørdagens 3-1-seier tok Vålerenga sin tredje strake og klatra til 2. plass på tabellen.

Et skår i gleden var at Brice Ambina fikk sesongens fjerde gule kort, og dermed må stå over oppgjøret mot Moss søndag 9. juni.