Junioravdelingen på kampleir i Gøteborg

Solid læring og gode prestasjoner da Vålerenga besøkte Serneke Arena i helgen.

Annonse:

Denne helgen dro juniorlaget, inkludert elleve spillere fra U16-troppen, til Gøteborg for trenings- og kampleir i Serneka Arena.

Fire kamper og trenerseminar

- Vi hadde en veldig fin tur med gruppa, der vi blant annet spilte fire kamper og deltok på det nordiske trenerseminaret. Vi var godt representert fra Vålerenga og var gode ambassadører for klubben, sier utviklingsleder Thomas Hasselgren.

Både G19 og G16 spilte to kamper hver, og endte opp med en seier og ett tap. Under følger en kort rapport fra oppgjørene:

IFK Gøteborg - Vålerenga G17 2-3 (0-2)
Vålerengas målscorere; Markus Vitorio, Hans Jakob Thomsen og Mathias Kjølø.

- Vi startet begge omgangene litt rufsete, men hentet oss inn igjen og fullførte med stil. Gutta var effektive i førsteomgang og scora på de to første sjansene, og utover i oppgjøret var vi jevnt over bedre og klarte å kontrollere kampen den siste halvtimen, sier juniortrener Tommy Berntsen. 

IFK Gøteborg - Vålerenga G19 1-5 (0-1)
Vålerengas målscorere: Fredrick Pettersen, Alessandro Caropresse, Christian Njøten, Oliver Valaker Edvardsen og Aslak Åberg.

- Først og fremst må jeg si at dette var et godt resultat. Det bølga en del frem og tilbake i den første omgangen, men vi hadde god kontroll defensivt. Vi skapte også mange sjanser fremover i banen, men jeg skulle allikevel ønske at vi klarte å ha litt bedre kontroll offensivt, sier Gard Holme og legger til:

- I andreomgang styrte vi stort sett alt, og forskjellen på lagene ble bare større og større. At vi vinner med 5-1 er fullt fortjent ut ifra spill og sjanser, avslutter Holme.

Ørgryte IS - Vålerenga G19 4-1 (3-0)
Vålerengas målscorer: Brede Sandmoen

- Vi ble hardt straffet mot Ørgryte i denne kampen. De to første målene ga vi bort, og da blir det vanskelig å få med seg et resultat. Det skal legges til at vi skapte flere store sjanser, men man er aldri fornøyd med å slippe inn fire mål. Vi må ta lærdom av dette, å trene mer når vi kommer hjem, sier Holme. 

Saken fortsetter under bildet

Vålerenga i aksjon mot Norrby (Foto: Thomas Hasselgren)
Vålerenga i aksjon mot Norrby (Foto: Thomas Hasselgren)

Norrby G19 - Vålerenga G17 2-0 (1-0)

- Vi møtte to-tre år eldre spillere og fikk en fin utviklingskamp mot Norrby. De var råere enn oss på den siste tredjedelen, men banespillet var relativt jevnt. Jeg er fornøyd med hvordan vi forsvarer oss, og selv om vi har en god del ball i oppgjøret merker vi at de er litt større og sterkere enn oss, sier Berntsen.

Mjøndalen U15 - Vålerenga G14 0-4 (0-2)
Vålerengas målscorere: Josias Furaha 2, Henrik Loe Nilsen og Sheeraam Sritharan.

- Gutta spilte en god førsteomgang og var dominant i banespillet. I tillegg gjorde de mange gode valg med ball. Mjøndalen har et fysisk lag, og dette er en type motstand vi har hatt utfordringer med tidligere. Da er det ekstra gledelig at vi klarer å stå imot og vinner såpass overlegent, sier trener David Ribeiro.

Kommende kamper for utviklingsavdelingen

Lørdag 4. februar:

  • Vålerenga G19 - Lørenskog kl. 12.30
  • Vålerenga G16 - Mjøndalen kl. 14.30
  • Vålerenga G16 - Fredrikstad kl. 16.15
  • Vålerenga G14 - Fredrikstad kl. 18.00
  • Vålerenga G13 - Fredrikstad kl. 19.30

Søndag 5. februar:

  • Vålerenga G12 - Fredrikstad kl. 15.00 

* Alle kampene spilles i Vallhall.

Annonse fra Eliteserien: