Johnson matchvinner i eliteseriedebuten

Vålerenga kriga inn tre poeng i årets første eliteseriekamp da Kristiansund ble slått 1-0. Se scoringa og supporterjubelen her.

Etter 104 dager uten eliteseriefotball var det endelig duka for kamp igjen. Vålerenga gjesta Kristiansund stadion mandag kveld, og selv om den første halvtimen starta litt som en typisk serieåpning, må det være lov å si at det er deilig å være igang.

Stillingskrig

Mange dueller, lite finspill og relativt få sjanser prega den første omgangen på nordvestlandet, men begge lag ville mye.

Mange dueller prega den første omgangen på Kristiansund stadion (Foto NTB Scanpix)

Den første muligheten for Vålerengas del kom da Magnus Lekven vendte lekkert opp, dro av en mann og kom til avslutning fra kort hold. Dessverre for midtbanespilleren sto Sean McDermott i veien og redda forsøket til corner.

Like etter kom kampens store sjanse, og den var det Torgil Gjertsen som fikk. Vertenes høyrekant var helt alene i 16-meteren, men forsøket fra snaut ti meter gikk over og til side for målet til Adam Larsen Kwarasey.

Näsberg nærmest før pause

Vålerenga kom mer og mer til sin rett på Kristiansund stadion utover i omgangen, og da Ivan Näsberg hadde tatt turen inn i vertenes sekstenmeter var det kun tverrliggeren som hindra midtstopperen i å sende Vålerenga i ledelsen.

Et langt innkast havna i beina på Näsberg, og med ryggen delvis mot mål sendte han ballen i en bue over alt og alle. Dessverre sto treverket i veien og hindra scoring for Vålerenga-gutten.

Den første eliteserieomgangen endte målløs i Kristiansund, men Deila var greit fornøyd med sine disipler og hadde følgende å si til reporter Jonas Berg-Johnsen på vei inn til den andre omgangen:

- Jeg syns vi har bra kontroll, men trenger å ha mer ro med ballen. Vi må fortsette å være kompakte både offensivt og defensivt, og forhåpentligvis sprekker Kristiansund mer opp enn oss.

Saken fortsetter under bildet:

Jonatan Tollås Nstion tydelig fornøyd med Sam Johnsons første scoring for Vålerenga (Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix)

Johnson igang

Vålerenga kom best ut av startblokkene etter hvilen, og nysignerte Sam Johnson sendte både Vålerenga og de 110 tilreisende supporterne til himmels da han satte inn kampens første mål etter en drøy time.

Kristiansund-forsvarerne klarte ikke å klarere et godt slått frispark fra Fredheim Holm, og da ballen datt ned på femmeteren var Johnson på rett sted til rett tid og fikk lobba ballen over McDermott og i mål.

Se scoringa til Johnson i vinduet under:

Merkelig situasjon

Like etter Vålerengas 1-0-scoring pekte dommer Hansen på straffemerket og Benjamin Stokke stilte seg opp. Fjorårets KBK-toppscorer satte ballen i mål, men fordi han falt i tilløpet og traff ballen to ganger, ble målet annulert og Vålerenga slapp med skrekken.

Det var en krig fra start til slutt i Kristiansund, og den krigen vant Vålerenga fortjent. Sam Johnson ble matchvinner i sin første eliteseriekamp, og har for alvor presentert seg for sitt nye publikum.